MondenUltimele articole

Romania Sotheby’s International Realty prezintă oportunitatea de a deține Cazinoul Slănic-Moldova la un preț de doar 1.450.000 €

Romania Sotheby’s International Realty prezintă o oportunitate extraordinară pentru investitorii care doresc să achiziționeze o rarite a patrimoniul cultural românesc. Renumitul Cazino Slănic-Moldova, o proprietate istorică emblematică, este acum disponibil la prețul remarcabil de 1.450.000 € (redus de la 1.900.000 €), după cum anunță Sotheby’s Romania.

Construit în 1892-1894 de către pietrari italieni pricepuți, conform planurilor a trei arhitecți apreciați, George Sterian, H. Rick și Nicolae Ghica-Budești, Cazinoul Slănic-Moldova deține distincția de a fi primul cazinou din România. Acesta a fost o componentă vitală a viziunii strategice a Regelui Carol I de a dezvolta stațiunile românești, după modelul unor destinații internaționale de renume.

Combinând elemente ale stilurilor arhitecturale Art Nouveau, Neo-Românesc și Neo-Renascentist, Cazinoul Slănic-Moldova este o capodoperă care îți taie respirația. Elementele decorative din piatră și ancadramentele ușilor și ferestrelor vin din neoromânescul laic, dar turnurile sunt din arhitectura religioasă răsăriteană. Alte elemente amintesc de corespondențe neorenascentiste – spre exemplu simetria compoziției și panourile decorative pictate.

Citește și  Reguli usor de respectat pentru a-ti prelungi speranta de viata

De-a lungul istoriei sale bogate, cazinoul a trecut prin diverse transformări și a avut rolul de Casă de Cultură, sală de spectacole, bibliotecă orășenească, galerie de artă și alte funcții publice. Sala de cinema originală, cu 350 de locuri, rămâne o adevărată bijuterie.

De-a lungul anilor, proprietatea a fost extinsă prin adăugarea a două terase, a unei braserii și, din 1960, a unei pensiuni. Eforturi ample de renovare și restaurare au avut loc în anii ’80 și ’94-’95, ceea ce a dus la starea strălucitoare în care se află astăzi cazinoul. Datorită acestor proiecte arhitecturale meticuloase și eforturilor de restaurare, cazinoul se prezintă cu mândrie ca o structură vibrantă și dinamică, sfidând procesul de îmbătrânire care s-a abătut asupra multor alte monumente istorice ale timpului său.

Citește și  SUA autorizează primul test Covid-19 de urgență care permite pacienților să recolteze probele acasă

În prezent, Cazinoul din Slănic-Moldova caută un proprietar care să aibă un spirit vizionar pentru a-i valorifica potențialul turistic excepțional și să îi redea acel „joie de vivre”. Amplasarea proprietății pe malul râului Slănic, o plasează într-un cadru uluitor, împodobit cu păduri de brad și fag. În plus, zona se mândrește cu peste 20 de izvoare minerale care sunt renumite încă din secolul al XIX-lea. Aceste minuni naturale oferă baza pentru experiențe spa excepționale. În esență, atracțiile ample oferite de Slănic-Moldova o poziționează ca stațiune emblematică a Moldovei, la doar 84 km de Bacău.

Citește și  Slabeste rapid cu dieta cu supa de varza: Adevarat sau Fals

Această este o oportunitate unică în viață de a deține o adevărată bijuterie istorică în mijlocul peisajului pitoresc al României.

 

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

De ce putem vedea Luna la lumina zilei?

Este posibil să ceri să îți aducă cineva Luna de pe cer ziua? Trebuie doar să te uiți la ea…
Read more
DeliciiUltimele articole

Romania Sotheby’s International Realty anunță vânzarea unui ansamblu de case tradiționale langă Viscri, la prețul de 495.000 €

Romania Sotheby’s International Realty anunță o nouă oportunitate excepțională pentru…
Read more
DeliciiUltimele articole

APEX SPEED FEST: Festivalul de motorsport care aduce adrenalină și pasiune în inima Bucureștiului!

Pe 2-3 septembrie, Piața Constituției va deveni scena unui festival de motorsport de excepție.
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.