MondenUltimele articole

Romania Sotheby’s International Realty prezintă oportunitatea de a deține Cazinoul Slănic-Moldova la un preț de doar 1.450.000 €

Romania Sotheby’s International Realty prezintă o oportunitate extraordinară pentru investitorii care doresc să achiziționeze o rarite a patrimoniul cultural românesc. Renumitul Cazino Slănic-Moldova, o proprietate istorică emblematică, este acum disponibil la prețul remarcabil de 1.450.000 € (redus de la 1.900.000 €), după cum anunță Sotheby’s Romania.

Construit în 1892-1894 de către pietrari italieni pricepuți, conform planurilor a trei arhitecți apreciați, George Sterian, H. Rick și Nicolae Ghica-Budești, Cazinoul Slănic-Moldova deține distincția de a fi primul cazinou din România. Acesta a fost o componentă vitală a viziunii strategice a Regelui Carol I de a dezvolta stațiunile românești, după modelul unor destinații internaționale de renume.

Combinând elemente ale stilurilor arhitecturale Art Nouveau, Neo-Românesc și Neo-Renascentist, Cazinoul Slănic-Moldova este o capodoperă care îți taie respirația. Elementele decorative din piatră și ancadramentele ușilor și ferestrelor vin din neoromânescul laic, dar turnurile sunt din arhitectura religioasă răsăriteană. Alte elemente amintesc de corespondențe neorenascentiste – spre exemplu simetria compoziției și panourile decorative pictate.

Citește și  Tot ce trebuie sa stii despre nasterea celui de-al doilea copil al lui Meghan Markle

De-a lungul istoriei sale bogate, cazinoul a trecut prin diverse transformări și a avut rolul de Casă de Cultură, sală de spectacole, bibliotecă orășenească, galerie de artă și alte funcții publice. Sala de cinema originală, cu 350 de locuri, rămâne o adevărată bijuterie.

De-a lungul anilor, proprietatea a fost extinsă prin adăugarea a două terase, a unei braserii și, din 1960, a unei pensiuni. Eforturi ample de renovare și restaurare au avut loc în anii ’80 și ’94-’95, ceea ce a dus la starea strălucitoare în care se află astăzi cazinoul. Datorită acestor proiecte arhitecturale meticuloase și eforturilor de restaurare, cazinoul se prezintă cu mândrie ca o structură vibrantă și dinamică, sfidând procesul de îmbătrânire care s-a abătut asupra multor alte monumente istorice ale timpului său.

Citește și  Sotia lui Bruce Dickinson a murit la cateva luni de la despartirea de liderul trupei Iron Maiden

În prezent, Cazinoul din Slănic-Moldova caută un proprietar care să aibă un spirit vizionar pentru a-i valorifica potențialul turistic excepțional și să îi redea acel „joie de vivre”. Amplasarea proprietății pe malul râului Slănic, o plasează într-un cadru uluitor, împodobit cu păduri de brad și fag. În plus, zona se mândrește cu peste 20 de izvoare minerale care sunt renumite încă din secolul al XIX-lea. Aceste minuni naturale oferă baza pentru experiențe spa excepționale. În esență, atracțiile ample oferite de Slănic-Moldova o poziționează ca stațiune emblematică a Moldovei, la doar 84 km de Bacău.

Citește și  Zac Efron la un pas de moarte

Această este o oportunitate unică în viață de a deține o adevărată bijuterie istorică în mijlocul peisajului pitoresc al României.

 

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Idei de rețete pentru a face pe toată lumea să iubească varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles este departe de a fi preferata tinerilor și a bătrânilor deopotrivă. Cu toate…
Read more
SănătateUltimele articole

Cum poti regla in mod natural nivelul de zahar din sange? Top 3 cele mai bune alimente pentru a echilibra zaharul din sange fara medicamente

Pentru persoanele cu prediabet, diabet sau alte afectiuni care afecteaza nivelul de zahar din sange…
Read more
SănătateUltimele articole

7 solutii eficiente pentru a stopa pofta de zahar

Este zaharul un aliment care creeaza dependenta? Pentru comunitatea stiintifica, aceasta este o…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.