SănătateUltimele articole

4 băuturi care pot favoriza un somn mai bun

Pentru un somn de calitate, mai multe elemente trebuie să fie reunite pentru a-l promova. Printre acestea se numără: o alimentație echilibrată și o masă ușoară înainte de culcare, o rutină de pre-somn bine pusă la punct, o activitate fizică regulată etc.

Dar uneori stelele nu se aliniază pentru a ne oferi un somn bun. Așadar, pentru a evita să stăm treji dând din cap în cap în pat, poate fi util să știm care sunt băuturile care favorizează un somn bun.

Ceai de mușețel pentru a calma mintea înainte de culcare

Nu este o surpriză faptul că băutura de frunte în ceea ce privește somnul este ceaiul de mușețel.

Mai multe studii, printre care unul publicat în 2019 în revista PubMed, ar fi demonstrat astfel „eficacitatea terapeutică a mușețelului pentru anxietate, insomnie și calitatea somnului, care a arătat o îmbunătățire semnificativă după administrarea de mușețel”.

Citește și  Alimente de adaugat in farfurie pentru un bronz de durata

Mușețelul este o idee excelentă pentru a dormi bine. Și nu doar sub formă de infuzie. See recomandă mușețelul ca ulei esențial. S-a constatat că inhalarea anumitor parfumuri, inclusiv mușețelul, declanșează zone ale creierului care permit declanșarea somnului în liniște.

Cu toate acestea, înainte de a utiliza orice ulei esențial, este indicat să se ceară sfatul unui profesionist.

Sucul de cireșe Morello, un concentrat de melatonină

Două studii, unul publicat în European Journal of Nutrition în 2012 și celălalt în American Journal of Therapeutics în 2018, au evidențiat, de asemenea, puterea sucului de cireșe Morello de a induce somnul.

Citește și  Cinci ceaiuri care te ajuta sa slabesti

„Consumul de suc concentrat de suc de cireșe amare duce la o creștere a melatoninei exogene, care este benefică pentru îmbunătățirea duratei și calității somnului la bărbații și femeile sănătoase”, au declarat cercetătorii care au realizat primul studiu.

Studiile arată, de asemenea, creșteri semnificative ale timpului petrecut în pat, ale timpului total de somn și ale eficienței somnului în cazul suplimentării cu suc de cireșe.

Apa, de sorbit pe parcursul zilei pentru a se pregăti pentru noapte

Apa rămâne un „caz special”. Deși este important să se bea suficientă apă pe parcursul zilei,  nu se recomandă să se soarbă din ce în ce mai multă apă pe măsură ce se apropie ora de culcare, în speranța că vei adormi mai repede. Este mai bine să rămâi hidratată.

Citește și  Cele mai bune remedii naturale in caz de gripa

Este esențial să rămâi hidratat în timpul zilei, astfel încât să nu te grăbești să bei lichide înainte de culcare.

Ceaiul verde ne calmează creierul înainte de a adormi

Deși a fost catalogat ca fiind un excitant datorită conținutului său de cofeină, ceaiul verde își poate găsi un loc pe noptieră.

Asta datorită unui ingredient activ pe care îl conține numit L-teanină. Teanina este considerată principalul compus care promovează somnul în ceaiul verde. Acesta acționează prin reducerea hormonilor legați de stres și a excitației neuronale din creier, ceea ce ne relaxează.

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

De ce putem vedea Luna la lumina zilei?

Este posibil să ceri să îți aducă cineva Luna de pe cer ziua? Trebuie doar să te uiți la ea…
Read more
DeliciiUltimele articole

Romania Sotheby’s International Realty anunță vânzarea unui ansamblu de case tradiționale langă Viscri, la prețul de 495.000 €

Romania Sotheby’s International Realty anunță o nouă oportunitate excepțională pentru…
Read more
DeliciiUltimele articole

APEX SPEED FEST: Festivalul de motorsport care aduce adrenalină și pasiune în inima Bucureștiului!

Pe 2-3 septembrie, Piața Constituției va deveni scena unui festival de motorsport de excepție.
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.