SănătateUltimele articole

Sanofi, din Franța, încetează să mai lucreze la vaccinul ARNm Covid

Gigantul farmaceutic francez Sanofi a declarat marți că oprește lucrul la un vaccin ARNm împotriva Covid-19, în ciuda rezultatelor pozitive ale testelor, deoarece rămâne în urma rivalilor la producerea unei doze contra coronavirusului.

Compania a declarat că se va concentra în schimb pe un alt tip de vaccin, pe care îl dezvoltă împreună cu producătorul britanic de medicamente GlaxoSmithKline, și se află în faza finală a studiilor pe oameni. Vaccinul ARNm de la Sanofi – tehnologia inovatoare folosită de rivalii Pfizer / BioNTech și Moderna – a avut rezultate pozitive în faza unu și doui din studiile clinice, a anunțat firma. Sanofi a declarat însă că nu va intra în a treia și ultima fază, argumentând că va ajunge prea târziu pe piață cu 12 miliarde de doze de Covid care urmează să fie produse până la sfârșitul anului. În schimb, compania va folosi tehnologia ARNm pentru vaccinurile împotriva altor agenți patogeni, inclusiv a gripei.

„Nevoia nu este de a crea noi vaccinuri CovR-19 mRNA, ci de a dota Franța și Europa cu un arsenal de vaccinuri ARN mesager pentru următoarea pandemie, pentru noi patologii”, a declarat pentru AFP vicepreședintele Sanofi pentru vaccinuri, Thomas Triomphe. „Nu este nevoie de sănătate publică pentru un alt vaccin ARN mesager împotriva Covid-19” a adăugat el. Rezultatele studiilor din faza a treia a celuilalt vaccin dezvoltat cu GlaxoSmithKline sunt așteptate înainte de sfârșitul anului 2021. Firmele combină un antigen dezvoltat de Sanofi, care stimulează producția de anticorpi care ucid germenii, cu tehnologia adjuvantă a GSK, o substanță care susține răspunsul imun declanșat de un vaccin.

Citește și  Ulei de masline sau ulei de cocos ? Pe care sa il aleg ?

Related posts
SănătateUltimele articole

Patru plante pentru a evita pofta de dulce

Uneori, pofta de zahăr este irezistibilă și ne dorim să nu putem ceda. Anumite plante sunt…
Read more
SănătateUltimele articole

Psyllium, acest aliat care pune capăt disconfortului și durerilor de stomac

Bogată în fibre, această plantă din zonele deșertice ajută intestinele leneșe și, ca bonus…
Read more
SănătateUltimele articole

Cinci exerciții de respirație recomandate pentru a reduce anxietatea

Dificultăți de respirație, inimă palpitantă… Aceste reacții pot fi cele de dragoste…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.