SănătateUltimele articole

Sanofi, din Franța, încetează să mai lucreze la vaccinul ARNm Covid

Gigantul farmaceutic francez Sanofi a declarat marți că oprește lucrul la un vaccin ARNm împotriva Covid-19, în ciuda rezultatelor pozitive ale testelor, deoarece rămâne în urma rivalilor la producerea unei doze contra coronavirusului.

Compania a declarat că se va concentra în schimb pe un alt tip de vaccin, pe care îl dezvoltă împreună cu producătorul britanic de medicamente GlaxoSmithKline, și se află în faza finală a studiilor pe oameni. Vaccinul ARNm de la Sanofi – tehnologia inovatoare folosită de rivalii Pfizer / BioNTech și Moderna – a avut rezultate pozitive în faza unu și doui din studiile clinice, a anunțat firma. Sanofi a declarat însă că nu va intra în a treia și ultima fază, argumentând că va ajunge prea târziu pe piață cu 12 miliarde de doze de Covid care urmează să fie produse până la sfârșitul anului. În schimb, compania va folosi tehnologia ARNm pentru vaccinurile împotriva altor agenți patogeni, inclusiv a gripei.

„Nevoia nu este de a crea noi vaccinuri CovR-19 mRNA, ci de a dota Franța și Europa cu un arsenal de vaccinuri ARN mesager pentru următoarea pandemie, pentru noi patologii”, a declarat pentru AFP vicepreședintele Sanofi pentru vaccinuri, Thomas Triomphe. „Nu este nevoie de sănătate publică pentru un alt vaccin ARN mesager împotriva Covid-19” a adăugat el. Rezultatele studiilor din faza a treia a celuilalt vaccin dezvoltat cu GlaxoSmithKline sunt așteptate înainte de sfârșitul anului 2021. Firmele combină un antigen dezvoltat de Sanofi, care stimulează producția de anticorpi care ucid germenii, cu tehnologia adjuvantă a GSK, o substanță care susține răspunsul imun declanșat de un vaccin.

Citește și  Este bine sau nu să se pună lapte în cafea?

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Unde este situată cea mai îngustă stradă din lume?

Cea mai îngustă stradă din lume, aproape la fel de lată ca o foaie de hârtie A4, se află în…
Read more
DeliciiUltimele articole

Destinații magice demne de un basm Disney

Știai că decorurile din filmele tale Disney preferate sunt inspirate din veritabile destinații?
Read more
SănătateUltimele articole

Trei trucuri pentru energie și bună dispoziție în sezonul rece

Pentru a combate oboseala specifică iernii și pentru a-ți stimula energia, descoperă trei…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.