MondenUltimele articole

Secretele rochiei spray pulverizate pe Bella Hadid la show-ul Coperni

În cadrul prezentării de modă de primăvară-vară 2023 cu ajutorul Bellei Hadid, duo-ul de designeri a pus în evidență țesătura Spray-on, o tehnologie inovatoare cu proprietăți pur și simplu revoluționare.

Imaginea a făcut înconjurul lumii. La finalul paradei brandului Coperni de vineri, 30 septembrie, modelul Bella Hadid a avansat, goală, pe podiumul unde o așteptau doi bărbați în negru.

Cei doi s-au pus să deseneze cu pistoalele de vopsea și să pulverizeze pe pielea ei o soluție care devine, sub ochii uimiți ai publicului, o rochie de stofă.

Citește și  Sir Elton John: Turneul din Marea Britanie și Europa a fost amânat pentru 2023

În spatele acestei isprăvi se ascunde duo-ul Coperni, Sébastien Meyer și Arnaud Vaillant, dar și și mai ales un om de știință: Manel Torres.

Cercetătorul catalan și fondatorul Fabrican Limited este părintele acestei tehnologii, numită Spray-on fabric, dezvăluită pentru prima dată la o prezentare de modă la Londra în 2010. O inovație patentată a cărei atractivitate nu se limitează la aspectul său spectaculos.

Folosită deja în domeniul medical (în special pentru pulverizarea pansamentelor pe arsuri grave) sau în industrie, țesătura Spray-on a atras atenția lui Sébastien Meyer în timpul cercetărilor sale privind inovațiile. Această țesătură are la bază un amestec de fibre nețesute și biopolimeri (un material de origine organică), diluați într-un solvent pentru a lua o formă lichidă.

Citește și  Sotia lui Bruce Dickinson a murit la cateva luni de la despartirea de liderul trupei Iron Maiden

Odată ce intră în contact cu pielea, acești solvenți se evaporă, iar soluția devine țesătură.

Compoziția, aspectul și culoarea țesăturii pot varia în funcție de natura fibrelor pulverizate. De fapt, piesa care este poate fi purtată regulat și spălată. În plus, poate fi dizolvat și vaporizat din nou, o proprietate revoluționară în ceea ce privește circularitatea.

Citește și  Jude Law și fiul său Rafferty, deci eleganță britanică pentru casa italiană Brioni

Împreună cu medicamentele de tratat, fibre izolatoare pentru impermeabilizare, utilizate pe o parte deja existentă pentru a o repara… Țesătura spray-on întruchipează o soluție creativă la probleme cruciale. Acest lucru deschide un câmp infinit de posibilități pentru o întreagă industrie, subliniază Sébastien Meyer și Arnaud Vaillant în comunicatul lor de presă. Cu acest reflector magistral, duo-ul pasionat de noile tehnologii ridică problema viitorului textilelor. Uimește și trezește Săptămâna Modei, conform lefigaro.fr.

Despre autor

Related posts
MondenUltimele articole

Distribuție de cinci stele, tehnologie de ultimă oră și botezuri în scufundări: Avatar 2, filmul tuturor exceselor

Cult blockbuster și fabulă ecologică cu efecte speciale uluitoare, Avatar (2009), de James…
Read more
Ultimele articoleUtile

Cât timp poate să fie ținută carnea la congelator? Timpul de congelare poate varia în funcție de tipul de carne

Resturi de carne care ajung pe fundul tomberonului… un lucru care se întâmplă destul de…
Read more
SănătateUltimele articole

Apa cu castravete, o apă cu o mulțime de beneficii

Data viitoare când îți va fi sete, va trebui să încerci neapărat apa cu castravete! Este o…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.