Ultimele articoleUtile

Semnele care arata ca nu ai baut suficienta apa

Chiar daca cu totii stim faptul ca trebuie sa consumam in jur de 6 si 8 pahare cu apa, numerosi sunt cei care nu respecta aceasta regula. In astfel de situatii apar simptome ingrijoratoare dar care au la baza o cauza sigura, deshidratarea.

Este abia 15:30 si te simti deja lipsit de energie, nu te mai poti concentra asa cum trebuie la munca. Nu trebuie sa cauti departe, ar putea fi vorba despre o cantitate insuficienta de apa consumata. Chiar daca uitam de ea in timpul zilei, apa este principalul carburant al organismului. Mai ales in perioadele caniculare. Va amintim faptul ca avem un corp compus din aproximativ 60% apa si putem pierde zilnic in jur de un litru si jumatate de apa. Pentru a mentine corpul hidratat specialistii ne recomanda sa consumam cat mai multa apa (minerala de preferinta pentru a evita pierderea de minerale esentiale). In caz contrar, efectele fizice si psihice se vor face rapid simtite. Iata care sunt semnele care anunta ca nu ai consumat suficienta apa.

Citește și  Sunt anumite lucruri neștiute despre infecția cu coronavirus

Nu te poti concentra la fel de eficient. Masina incetineste pe masura trecerii timpului ziua si capacitatea de concentrare este aproape de zero. Este absolut normal. In creier exista multa apa care este extrem de important in ceea ce priveste schimburile celulare. Atunci cand nu bem suficienta apa conexiunile se fac mai putin rapid, cu deosebita greutate. Fara sa mai punem la scocoteala fapul ca nici sangele nu mai circula asa cum trebuie si nu oxigeneaaza in mod corect creierul.

Citește și  Iată de ce mazărea este ingredientul viitorului

Esti mai irascibil. Proasta conexiune dintre celule are un impact direct si asupra bunei dispozitii. Lipsa apei nu face decat sa sporeasca sensibilitatea si ne face mai nervosi si mai iritati.

Clipesti mai des. Chiar daca stim faptul ca ochii nostri contin si ei apa, nu suntem atat de constienti de faptul ca lipsa hidratarii are si ea un impact important asupra acestora, asupra vederii in special. Ochii au tendinta sa clipeasca mai des atunci cand se usuca. Atunci cand duc lipsa de apa nu fac decat sa clipeasca mai des pentru a obliga ochiul sa se rehidrateze.

Citește și  Cea mai recentă nebunie a lui Brad Pitt: un RV de 1,2 milioane de dolari

Ai dureri de cap. In caz de deshidratare, apei prezente in mod special in celulele organismului ii este destul de greu sa circule pana la creier. Schimburile nu au loc asa cum trebuie, creierul pierde din elasticitate si acest lucru creeaza dureri. Inainte de a lua un medicament ar trebui sa te gandesti sa bei mai multa apa, sa te hidratezi, acesta ar putea fi motivul durerii tale de cap.

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Unde este situată cea mai îngustă stradă din lume?

Cea mai îngustă stradă din lume, aproape la fel de lată ca o foaie de hârtie A4, se află în…
Read more
DeliciiUltimele articole

Destinații magice demne de un basm Disney

Știai că decorurile din filmele tale Disney preferate sunt inspirate din veritabile destinații?
Read more
SănătateUltimele articole

Trei trucuri pentru energie și bună dispoziție în sezonul rece

Pentru a combate oboseala specifică iernii și pentru a-ți stimula energia, descoperă trei…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *