DeliciiUltimele articole

Supa phô, bulionul benefic al iernii

Ne încălzește, ne hrănește flora intestinală, ne aduce minerale, oligoelemente și vitamine… Trecerea în revistă a beneficiilor supei pho, aliatul nostru în sezonul rece.

În meniul moștenirii culinare vietnameze, Pho se află în fruntea listei. Dacă această ciorbă este un element esențial pentru orice pasionat al bucătăriei asiatice, pare să aibă și beneficii nutriționale. Constând dintr-un bulion degresat alcătuit din carne de vită, germeni de soia, plante aromatice, condimente, tăiței de orez și legume, este preparatul sănătos prin excelență. Cernerea preparatelor care riscă să vă înlocuiască preparatele tradiționale de toamnă.

Primul element care ar trebui să vă convingă să căutați imediat rețeta preparatului vietnamez este temperatura ridicată a acestuia. Un fel de mâncare fierbinte nu se mulțumește doar să se reîncălzească atunci când termometrul nu crește, el acționează și în ceea ce privește confortul digestiv: „Căldura permite o mai bună golire a stomacului, în timp ce frigul o întârzie și creează fermentarea alimentelor.”, informează. Marion Kaplan, bio-nutriționist și autoarea cărții Paléobiotique. Nu e nevoie să ai totuși o mână grea asupra cantităților: „Prea mult lichid ingerat riscă să dilate stomacul și să comprime conducta de evacuare, ceea ce creează disconfort digestiv”, avertizează ea.

Citește și  Nașterea lui Meghan Markle: mai devreme decât era de așteptat?

În timp ce supa pho este disponibilă și într-o versiune de creveți sau pui, de obicei constă din carne de vită. Coastele și oasele mari ale măduvei sunt astfel scăldate într-un bulion ore în șir. Interesul? Întărește-ne flora intestinală și ne înarmează împotriva agresiunilor externe, exact ca mâncărurile bunicilor noastre: „Bulionul permite mineralele și colagenul (o proteină care asigură elasticitatea, coeziunea și regenerarea tuturor țesuturilor organismului. organismului nostru) carnea să se dizolve în apă. Bând-o, ne hrănim microbiota”, explică profesionistul.

Citește și  10 ani diferenta si o idila. Olivia Wilde si Harry Styles au o relatie

Pe lângă carne, bulionul conține legume, ierburi și condimente. Întregul formează un adevărat cocktail de minerale, oligoelemente și vitamine, precum ridichea albă și ceapa albă și galbenă. „Dacă vrei să încorporezi ceapa roșie în bulion, este mai bine să păstrezi pielea, care este bogată în antioxidanți. Prin perfuzie, vor hrăni flora intestinală”, își amintește Marion Kaplan.

Citește și  ”Sonic the Hedgehog” este în a doua săptămână de lider a box office-ului

Plantele aromatice asigură cota de vitamina C, care este cu atât mai esențială iarna pentru a ne proteja de afecțiuni.În ceea ce privește condimentele, ghimbirul ne întărește apărarea imunitară, batoanele de scorțișoară facilitează digestia și ajută la eliminarea toxinelor prin acțiunea lor purificatoare.Cardamomul, in schimb, favorizeaza procesul digestiv dar lupta si impotriva oboselii.

Când gustați supa, bulionul acoperă tăițeii de orez, feliile subțiri de coastă și muschi de vită și coriandru.

Pentru cei pe care pastele de orez i-ar putea speria, schimbați cu tăiței konjac care nu conțin carbohidrați. Rămâne doar să punem oala pe foc.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

“Dușul intern”- ce presupune această băutură despre care se presupune că poate curăța în mod miraculos intestinele?

TikTok nu este niciodată în pană de idei atunci când vine vorba despre rețete pentru…
Read more
SănătateUltimele articole

Grătar fără carne- legume și fructe sănătoase pe care le poți folosi

Fie că este vorba despre alimente de bază ale verii sau despre alimente nutritive care plac…
Read more
SănătateUltimele articole

Studiu: Un somn bun de noapte întărește sistemul imunitar

Dacă vrei să fii bine, asigură-te că dormi suficient. Aceasta este concluzia unui nou studiu…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.