SănătateUltimele articole

Sucuri fierbinți, ceaiuri din plante, apă chai: 7 rețete originale pentru a te hidrata în această iarnă

Vrei să-ți revoluționezi paharele plictisitoare cu apă? Concentrați-vă pe aceste ingrediente care combină gustul și beneficiile pentru sănătate. Explicații și rețete de la medicul naturist Angèle Ferreux-Maeght.

Vara si pentru a-si asigura cota de hidratare, sticlele de apa stau religios pe birouri. Iarna, pe de altă parte, preceptul merge mai mult pe margine. Și totuși: „Este esențial să rămâi hidratat pentru că transpiri mai puțin decât vara și toxinele sunt, prin urmare, mai puțin bine eliminate de piele”, își amintește Angèle Ferreux-Maeght, medic naturist și creatorul serviciului de catering La Guinguette d’Angèle, specializată în bucătărie organică, de sezon și fără gluten.

În plus, aceste deșeuri sunt procesate de ficatul nostru, o adevărată mini-stație de epurare. Stațiunea menționată fiind sever testată de meniurile de iarnă cu porc și curcanul cu castane, este esențial să se hidrateze pentru a o stimula. Concentrați-vă pe șapte moduri de a vă hidrata diferit chiar acum. Pentru toate bauturile urmatoare, prefera intotdeauna apa cat mai putin mineralizata, pentru a se scurge si a nu infunda rinichii cu magneziu si calciu. Cereți întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Supa de legume

Conform medicinei tradiționale chineze și ayurvedei, iarna este mai bine să consumi băuturi calde sau temperate. Pe langa incalzirea corpului, caldura imbunatateste confortul digestiv. Supa de legume apare apoi ca aliatul de hidratare a sanatatii prin excelenta: „Aduce organismului minerale, oligoelemente si vitamine. O dată pe săptămână, este foarte interesant să-l favorizăm față de o cină obișnuită, pentru a ne lăsa corpul să se regenereze”, spune medicul naturist.

Citește și  Cand ii vom vedea pe Meghan Markle si pe printul Harry alaturi de regina si de Kate si William?

Rețeta: Puneti intr-o cratita un morcov, un praz, boabe de ienupar, o ceapa si cimbru, un antiseptic pretios. Gatiti acest bulion timp de trei ore. Apoi aruncați legumele (gătite, se golesc de beneficiile lor nutritive) și beți. Boosterul cu seminte de chia, bogat in vitamine E, omega-3 si 6. De savurat la pranz sau cina.

Supa Miso

„Noi spunem că alimentele sunt chelatoare (detoxifică organismul de elementele dăunătoare printr-un proces chimic NDLR). Fermentat, este bogat în enzime (proteine), vitamine și minerale”, informează Angèle Ferreux-Maeght. Rezultate? Un sistem imunitar întărit. Mai puțin obosiți și vulnerabili, respirăm corect atunci când întregul spațiu deschis este în apnee în timpul epidemiei de răceli.

Rețeta: Într-un magazin bio, cumpărați pasta sau plicul de miso. În preparat, adăugați napi, morcovi și alge marine, mine de beneficii pentru sănătate. De savurat la prânz sau cină.

Citește și  Meghan Markle si Harry – cartea “exploziva” la care lucreaza in secret

Suc fierbinte de afine

Iată alternativa fără alcool la vinul fiert. De savurat pe toată perioada rece pentru a profita de „antioxidanții din merisoare, care luptă împotriva îmbătrânirii celulelor organismului, și îmbunătățesc sistemul circulator”, precizează medicul naturist.

Rețeta: Cumpărați un suc de afine într-un magazin bio. Se încălzește litrul la foc mic într-o cratiță. Turnați totul într-un ceainic, adăugați flori de hibiscus. De savurat în orice moment al zilei.

Apă de argilă

Și am spus apă, că toată lumea este liniștită. „De asemenea, chelatoare, argila absoarbe tot ce este dăunător pentru organism. Este foarte interesant de consumat în prevenirea afecțiunilor de iarnă”, adaugă Angèle Ferreux-Maeght.

Rețeta: Se toarnă apă într-o jumătate de pahar, se adaugă o lingură (de preferință din lemn pentru a evita contactul argilei cu metalul) de argilă verde (cumpărată în magazine bio sau în farmacie). Amestecă totul cu mânerul. Se lasa sa stea cel putin trei ore, daca nu peste noapte. La trezire, pe stomacul gol, bea apa si arunca reziduul.

Infuzie de cimbru

Steaua farmacopeei, cimbrul are proprietati antiseptice, calmeaza tusea, amelioreaza tulburarile digestive… De adoptat urgent in caz de raceala sau gripa. Pentru a-și perfecționa cocktail-ul de bunăstare, este infuzat cu chili, antioxidant și turmeric, activ antiinflamator și digestiv.

Citește și  Bruce Willis si Demi Moore – care este adevaratul motiv al despartirii?

Rețeta: Intr-un ceainic se pune cimbru (cumparat dintr-un magazin bio), putin piper, putin chili si turmeric, proaspat sau in pudra. Se toarnă apa clocotită, se lasă la infuzat aproximativ 5 minute. De savurat în orice moment al zilei.

Decoctul de coada-calului

Această plantă erbacee este „remineralizantă, antiinflamatoare și diuretică. Este foarte interesantă iarna, perioadă în care lipsa soarelui poate slăbi oasele”, informează medicul naturist.

Rețeta: Cumpărați coada-calului dintr-un magazin bio sau recoltați-le din grădina dvs. Curățați-le. Puneți-le întregi într-o cratiță cu apă, la foc mic, timp de 10 până la 15 minute. Filtrați și beți. Consumați în jurul orei 18 sau 19.

Apa Chai

Pe lângă condimentarea mâncărurilor și băuturilor noastre, condimentele sunt pline de beneficii pentru sănătate. Scorțișoara combate durerile de stomac,  cardamomul tonifică, cuișoarele sunt analgezice și previn durerile de stomac.

Rețeta: Într-o cratiță se încălzește jumătate de litru de apă. Adăugați un baton de scorțișoară, 5 până la 6 semințe de cardamom, 2 cuișoare, piper întreg, puțin ardei de Espelette și ghimbir.

 

 

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

3 moduri incredibil de simple de a mânca mai puțin zahăr

A mânca mai puțin zahăr nu înseamnă să încerci să schimbi o felie de tort aniversar cu o…
Read more
MondenUltimele articole

Actorul Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani

Actorul canadian Donald Sutherland, star de filme printre care The Hunger Games și Don’t Look…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un vin alb românesc produs de Crama La Salina a fost revelația internațională la Concours Mondial de Bruxelles!

Realizare excepțională pe piața mondială a vinurilor pentru Crama La Salina din județul Cluj…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.