MondenUltimele articole

Tezaur de topoare din Epoca Bronzului la Hertfordshire, găsit de o fată cu detector

O fată de 13 ani a descoperit un tezaur de topoare din epoca bronzului, în a treia ei excursie de detectare a metalelor. Milly cerceta un câmp de lângă Royston, Hertfordshire, când a făcut descoperirea – primul dintre cele 65 de artefacte datând din aproximativ 1300 î.Hr. Când tatăl ei l-a scos pe primul, Milly a spus că au glumit că ar putea fi un topor – și a fost. Arheologii au fost chemați pentru a excava întregul tezaur, care va fi trimis la Muzeul Britanic din Londra. Milly, din Suffolk, a început de curând hobby-ul preferat al tatălui ei, de a detecta metalele. Cei doi erau într-o excursie organizată când au dat peste primul cap de topor.

Citește și  Puterea uleiurilor vegetale: macadamia

„A fost a treia oară când ieșim și nu prea știam ce fac”, a spus Milly. „Am primit un semnal și l-am strigat pe tatăl meu, iar când a început să sape, a spus „aceasta ar putea fi un topor” glumind.

Ei au reușit să dezgroape aproximativ 20 de obiecte, dar situl a trebuit să fie acoperit până când arheologii l-au putut săpa profesional a doua zi. Până la terminare, aveau un tezaur de 65 de articole din epoca bronzului.

Citește și  Meghan este comparata cu printesa Diana in scandalul retragerii

Milly a spus că dacă i s-ar oferi bani pentru descoperirea ei, aceștia vor fi împărțiți în mod egal cu proprietarul terenului. Întrebată cu ce ar putea cheltui, Milly a spus: „Tatăl meu are chestia asta pe care noi o numim „unealtă de săpat” – ca o lopată foarte mică – mi-ar plăcea să iau una dintre ele”.

Mama ei, Claire, a spus că a fost „absolut demențial” de la descoperire, cu o mulțime de oameni interesați să audă despre ceea ce s-a întâmplat. „Pentru că ni se întâmplă nouă, oricum este minunat, dar este de asemenea plăcut că sunt vești fericite, mai degrabă decât unele dintre veștile deprimante pe care le-am avut în ultima vreme”, a spus ea. „Cred că scopul lor final este să găsească niște aur, dar cine știe. Trebuie doar să fii norocos și să treci peste el, aparent.”

Citește și  Finanțele ne sfidează și își bat joc de contribuabili, de sistemul online s-a ales praful

 

Related posts
SănătateUltimele articole

Ten obosit, imperfecțiuni... Acțiuni cheie pentru detoxifierea pielii după sărbători

Ten tern, cosuri, mină obosită… Excesele sarbatorilor de sfarsit de an au repercusiuni…
Read more
MondenUltimele articole

E oficial! Halle Berry s-a căsătorit în secret

Actrița americană Halle Berry s-a căsătorit cu partenerul ei Van Hunt în timpul unei evadari…
Read more
MondenUltimele articole

Starul tenisului, Camila Giorgi, sărbătorește Anul Nou cu o postare în lenjerie intimă

Campioană la Canadian Open și model de lenjerie intimă, Camila Giorgi a întâmpinat Anul Nou cu…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.