MondenUltimele articole

Tezaur de topoare din Epoca Bronzului la Hertfordshire, găsit de o fată cu detector

O fată de 13 ani a descoperit un tezaur de topoare din epoca bronzului, în a treia ei excursie de detectare a metalelor. Milly cerceta un câmp de lângă Royston, Hertfordshire, când a făcut descoperirea – primul dintre cele 65 de artefacte datând din aproximativ 1300 î.Hr. Când tatăl ei l-a scos pe primul, Milly a spus că au glumit că ar putea fi un topor – și a fost. Arheologii au fost chemați pentru a excava întregul tezaur, care va fi trimis la Muzeul Britanic din Londra. Milly, din Suffolk, a început de curând hobby-ul preferat al tatălui ei, de a detecta metalele. Cei doi erau într-o excursie organizată când au dat peste primul cap de topor.

Citește și  Cand ii vom vedea pe Meghan Markle si pe printul Harry alaturi de regina si de Kate si William?

„A fost a treia oară când ieșim și nu prea știam ce fac”, a spus Milly. „Am primit un semnal și l-am strigat pe tatăl meu, iar când a început să sape, a spus „aceasta ar putea fi un topor” glumind.

Ei au reușit să dezgroape aproximativ 20 de obiecte, dar situl a trebuit să fie acoperit până când arheologii l-au putut săpa profesional a doua zi. Până la terminare, aveau un tezaur de 65 de articole din epoca bronzului.

Citește și  Cum sa decorezi brazi de Craciun – pasi de urmat

Milly a spus că dacă i s-ar oferi bani pentru descoperirea ei, aceștia vor fi împărțiți în mod egal cu proprietarul terenului. Întrebată cu ce ar putea cheltui, Milly a spus: „Tatăl meu are chestia asta pe care noi o numim „unealtă de săpat” – ca o lopată foarte mică – mi-ar plăcea să iau una dintre ele”.

Mama ei, Claire, a spus că a fost „absolut demențial” de la descoperire, cu o mulțime de oameni interesați să audă despre ceea ce s-a întâmplat. „Pentru că ni se întâmplă nouă, oricum este minunat, dar este de asemenea plăcut că sunt vești fericite, mai degrabă decât unele dintre veștile deprimante pe care le-am avut în ultima vreme”, a spus ea. „Cred că scopul lor final este să găsească niște aur, dar cine știe. Trebuie doar să fii norocos și să treci peste el, aparent.”

Citește și  Cum să-ți prepari și să gătești pieptul de rață la perfecțiune?

 

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

Cele mai proaste alimente și băuturi pentru dinți

Îngrijirea dinților tăi trece printr-o bună igienă orală dar și prin conținutul farfurii.
Read more
SănătateUltimele articole

Top beneficii ale consumul de fistic pentru sănătate

Fisticul este extrem de interesant atât pentru starea ta de sănătate, cât și pentru a te…
Read more
MondenUltimele articole

În umbra sinistră a cazului R. Kelly, căsătoria sa ilegală cu cântăreața de atunci în vârstă de 15 ani Aaliyah

Interpretul melodiei I Believe I Can Fly, condamnat pe 29 iunie la 30 de ani de închisoare pentru…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.