MondenUltimele articole

Tezaur de topoare din Epoca Bronzului la Hertfordshire, găsit de o fată cu detector

O fată de 13 ani a descoperit un tezaur de topoare din epoca bronzului, în a treia ei excursie de detectare a metalelor. Milly cerceta un câmp de lângă Royston, Hertfordshire, când a făcut descoperirea – primul dintre cele 65 de artefacte datând din aproximativ 1300 î.Hr. Când tatăl ei l-a scos pe primul, Milly a spus că au glumit că ar putea fi un topor – și a fost. Arheologii au fost chemați pentru a excava întregul tezaur, care va fi trimis la Muzeul Britanic din Londra. Milly, din Suffolk, a început de curând hobby-ul preferat al tatălui ei, de a detecta metalele. Cei doi erau într-o excursie organizată când au dat peste primul cap de topor.

Citește și  Campionatul Mondial Franta 2018- unde sunt azi, dupa 2 ani, cativa din cei 23 de albastri

„A fost a treia oară când ieșim și nu prea știam ce fac”, a spus Milly. „Am primit un semnal și l-am strigat pe tatăl meu, iar când a început să sape, a spus „aceasta ar putea fi un topor” glumind.

Ei au reușit să dezgroape aproximativ 20 de obiecte, dar situl a trebuit să fie acoperit până când arheologii l-au putut săpa profesional a doua zi. Până la terminare, aveau un tezaur de 65 de articole din epoca bronzului.

Citește și  Iată regimul alimentar ideal pentru un creier sănătos

Milly a spus că dacă i s-ar oferi bani pentru descoperirea ei, aceștia vor fi împărțiți în mod egal cu proprietarul terenului. Întrebată cu ce ar putea cheltui, Milly a spus: „Tatăl meu are chestia asta pe care noi o numim „unealtă de săpat” – ca o lopată foarte mică – mi-ar plăcea să iau una dintre ele”.

Mama ei, Claire, a spus că a fost „absolut demențial” de la descoperire, cu o mulțime de oameni interesați să audă despre ceea ce s-a întâmplat. „Pentru că ni se întâmplă nouă, oricum este minunat, dar este de asemenea plăcut că sunt vești fericite, mai degrabă decât unele dintre veștile deprimante pe care le-am avut în ultima vreme”, a spus ea. „Cred că scopul lor final este să găsească niște aur, dar cine știe. Trebuie doar să fii norocos și să treci peste el, aparent.”

Citește și  Hamptons, Capri, Saint-Tropez ... Jennifer Lopez și Ben Affleck fac turul iubirii

 

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Must see: 5 orașe magnifice de descoperit în Maroc

Vrei să pleci pentru câteva zile în Maroc? Iată în acest caz, câteva orașe care merită cu…
Read more
SănătateUltimele articole

Alimente de adăugat în farfurie pentru a fi în formă maximă

Chiar dacă secretul pentru a fi în cea mai bună stare de sănătate este de a mânca variat…
Read more
DeliciiUltimele articole

Cand parcul iti miroase a Sauvignon Blanc

Toți pasionații și curioșii domeniului, adică a vinurilor și a finețurilor culinare, știu de…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.