SănătateUltimele articole

Ierburile și mirodeniile care te vor ajuta să te menții sănătos

Adepții nutriției știu foarte bine asta: Mama Natură are o mulțime de beneficii utile pentru sănătatea noastră, mai ales dacă stăm să ne gândim la virtuțile ingredientelor pe care le pune la dispoziția noastră. Mai ales ierburile și mirodeniile care ne ajută să preparăm cele mai delicioase și mai sănătoase preparate.

Piperul Cayenne. Proaspăt, uscat, sub formă de pudră, piperul de Cayenne poate să fie extrem de util atunci când vrei să îți stimulezi metabolismul. Te va ajuta să arzi grăsimile mai repede ajută de asemenea și la vindecarea țesutului digestiv, stimulează enzimele digestive și ajută la prevenirea ulcerului la stomac. Ajută la tratarea durerilor de cap și conține și vitamina C, E, minerale sau magneziu.

Citește și  A murit cântăreţul de muzică country Kenny Rogers

Cuișoarele. Cuișoarele sunt puternice analgezice, antiseptice și germicide, un lucru care ajută la combatrea infecțiilor și la tratarea durerilor. Au și o acțiune asupra problemelor digestive prcum gazele, indigestia sau greața.

Chimionul. Poate stimula digestia și ameliora asimilarea de materii grase. Este bogat în antioxidanți deci poate detoxifia corpul și ajută la purificarea sângelui. Este foarte eficient și în ceea ce privște problemele respiratorii precum astmul sau bronșita.

Curcuma. Originară din India, această mirodenie este unul din cele mai puternice antioxidante. Are puternice virtuți anti-inflamatorii și poate favoriza digestia. Este foarte eficientă și pentru a încetini maladia Alzheimer, permițând accelerarea timpului de recuperare în urma unui accident vascular cerebral. Este foarte eficientă și pentru colonul iritabil sau artrită.

Citește și  Tezaur de topoare din Epoca Bronzului la Hertfordshire, găsit de o fată cu detector

Ghimbirul. Are virtuți afrodisiace, dar poate întări și sistemul imunitar. Reduce stările de vomă sau de greață, dar și răul de transport. Este un veritabil remediu calmant pentru durerile de gât, poate trata tusea și este un expectorant foarte eficient.

Rozmarinul. Rozmarinul are virtuți numeroase și diverse, precum stimularea digestiei, ameliorarea circulației sanguine, dar și combaterea cancerului de colon, de stomac, de sân sau de plămâni. Este un puternic antioxidant și poate lupta contra inflamațiilor de tot felul. Poate ameliora concentrarea, stimula memoria și reduce riscurile de depresie.

Citește și  Activiștii acuză China pentru utilizarea fierei de urs în medicină

Cimbrul. Este recunoscut pentru virtuțile sale contra inflamațiilor gâtului precum tusea, bronșita, durerile de gât, congestia pieptului, laringita sau astmul. Poate favoriza și digestia, tratând gastrita sau colicii. Cimbrul poate calma nervii, poate trata depresia, insomnia și coșmarurile, dar poate ameliora și memoria în același timp.

Scorțișoara. Are o mulțime de benficii antimicrobiene, antioxidante, anti-inflamatorii, anti-diabetice și anti-cancerigene. Poate ameliora și funcțiile cognitive și este foarte eficientă pentru a trata maladia Alzheimer.

Despre autor

Related posts
MondenUltimele articole

Brooke Shields spune că Andre Agassi „și-a distrus toate trofeele” într-o gelozie, după apariția ei ca invitat la „Friends”

John McEnroe ar putea fi jucătorul profesionist de tenis cel mai strâns asociat cu crizele de…
Read more
MondenUltimele articole

Jessica Pegula speră să organizeze propriul ei eveniment de tenis în viitor

De-a lungul istoriei, mulți jucători de tenis au ajuns să devină directori de turneu după…
Read more
DeliciiUltimele articole

Rețete însorite pentru o bucătărie plină de culoare în această vară

Zilele devin mai lungi, temperaturile urcă în termometre iar în piețe, legumele și fructele…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.