avocado

Se mănâncă în guacamole, dar își poate găsi și locul în fabricarea sushi-ului sau presărat cu zahăr, la desert.Din punct de vedere nutrițional foarte interesant, știi cu adevărat ce este avocado?

Puțină istorie și etimologie

Avocado, la fel cum ar fi porumbul, roșiile, dovleacul și cartoful, proveneau inițial din Mexic.

Cuvântul „avocado” provine din spaniolul aguacate, care provine din ahuacatl în mexicanul pre-mexican, care înseamnă testicul. Avocado se coace atunci când este detașat. Un fruct tare nu este un fruct de proastă calitate, este un fruct care se va coace bine acasă. Pe de altă parte, dacă îl cumpărați pentru a face un guacamole pentru seară, este mai bine să le cumpărați deja coapte.

Citește și  Ce se intampla in corpul nostru atunci cand alergam pe caldura

A fost importat de spanioli în secolul al XVII-lea, dar a devenit obișnuit după al doilea război mondial.

Punct de vedere nutrițional

Avocado este un fruct extrem de interesant din punct de vedere nutrițional, deoarece conține fibre bune, grăsimi bune, puțină proteină, de trei ori mai multe minerale decât în ​​alte fructe și aproape fără zahăr.

Beneficiile unui avocado

1. Bogat în lipide, conține acizi grași mononesaturați concentrați în acizi oleici, benefici pentru sănătatea noastră cardiovasculară.

Citește și  Kamara lanseaza un apel disperat

2. Un studiu australian a constatat că avocado a fost eficient în scăderea nivelului de colesterol rău.

3. Cu aproape 6,7 g de fibre la 100 g de carne, ajută la combaterea constipației.

4. Umplut cu grăsimi nesaturate, avocado înmoaie și relaxează țesuturile corpului nostru prin întărirea membranelor celulelor pielii, pentru hidratare naturală.

De asemenea, conține vitamina E, care participă la efectul anti-îmbătrânire.

Sfat pentru aplicație: Puneți un piure de avocado și aplicați-l pe față. Se lasă să acționeze aproximativ douăzeci de minute.

5. Avocado este unul dintre fructele cu cea mai mare luteină, care vă menține vederea sănătoasă și combate degenerescența maculară legată de vârstă. Combinați-l cu morcovi și roșii, pentru a multiplica efectele: de asemenea, bogate în carotenoizi, devin mai eficiente atunci când sunt amestecate cu grăsimile avocado.

Citește și  Mic dejun echilibrat pentru slabit: 4 alimente sanatoase la micul dejun care te vor ajuta sa slabesti

Cum să grăbești maturarea unui avocado?

Pentru a accelera procesul de coacere, acesta trebuie așezat lângă alte fructe: etilena pe care o produc pe măsură ce vor coace va ajuta avocado să se coacă.

Sau înșelând făcând avocado prăjit!

 

Despre autor