SănătateUltimele articole

Grătar fără carne- legume și fructe sănătoase pe care le poți folosi

Fie că este vorba despre alimente de bază ale verii sau despre alimente nutritive care plac tuturor, trebuie neapărat să încerci și tu să adaugi aceste legume pline de savoare grătarului pe care îl vei savura în această vară.

Carnea este de obicei vedetă atunci când vine vorba despre grătar, dar oare cine spune că trebuie să fie neapărat așa? Profitând de fructele și legumele de sezon îți poți colora și înveseli farfuria, poți reduce materiile grase și consuma preparate pline de vitamine și minerale.

Fie că vorbim despre cea mai sănătoasă garnitură sau despre cel mai savuros aperitiv, iată care sunt fructele și legumele pe care să le consumi la grătar în această vară.

Citește și  Acele semnale transmise de corpul tau ca telemunca a lasat urme

Dovleceii, o sursă bună de vitamina A. Dovleceii sunt cei mai delicioși mai ales în frigărui de legume sau în cele mai copioase salate. Orice varietate este excelentă de integrat în grătarul estival.

Dovleceii conțin foarte multă apă deci conțin și puține calorii. Dar sunt și cea mai bună sursă de vitamina A.

Ardeii grași roșii conțin mai multă vitamina C decât portocalele. Ardei grași roșii sunt unele din cele mai polivalente legume ale verii. Sunt și o excelentă sursă de vitamina C, de beta-caroten, de potasiu, de acid folic și de fibre.

Citește și  Primele staruri ale muzicii, confirmate la Brașov Jazz & Blues Festival 2024

Roșiile sunt cele care furnizează licopen. Roșiile sunt cele mai savuroase pe timp de vară. În plus, preparate pe grărat sunt și mai savuroase. Se poate ameliora și absorbția de licopen, un antioxidant prezent în roșii.

Ciupercile sunt cele mai savuroase. Ciupercile conțin puține materii grase, dar conțin fibre, vitamine și minerale. Ciupercile, mai ales cele portobello pot înlocui foarte bine carnea, în timp ce alte varietăți te pot ajuta să reduci consumul de carne. Poți amesteca astfel ciupercile cu carne pentru hamburger, 50% carne, 50% ciuperci.

Porumbul este un aliment de bază pentru grătarele verii. Porumbul este o bună sursă de fibre alimentare care sunt cruciale pentru digestie, glucide energizante și luteină. Porumbul dat prin unt și mirodenii este cel mai delicios la grătar.

Citește și  Un scafandru găsește o sabie a unui cruciat de acum 900 de ani

Ceapa roșie este cea mai dulce și mai bogată în antioxidanți. Toate cepele sunt excelente pe grătar, mai ales ceapa roșie care devine mai dulce. Sunt cele mai bune surse de antioxidanți care pot combate dezechilibrul cauzat de radicalii liberi.

Ceapa la grătar este cea mai delicioasă și mai sănătoasă garnitură, putând reduce riscurile de hipertensiune și de maladii cardiovasculare.

Despre autor

Related posts
MondenUltimele articole

„La 46 de ani, corpul meu spune nu”: Charlene de Monaco vorbește despre noua sa rutină sportivă

Fosta înotătoare a vorbit într-un interviu acordat lui Gala joi, 7 noiembrie, despre recentele…
Read more
DeliciiUltimele articole

Revelatia cuprinde Classix Festival 2025: Conceptul editiei, primele concerte anuntate si bursele Classix in Art

Cea de-a sasea editie Classix Festival are loc la Iasi intre 23 februarie si 2 martie 2025.
Read more
DeliciiUltimele articole

Hotel Zenith Conference & Spa 4* intră în grupul hotelier Paradis Hotels & Resorts

Paradis Hotels & Resorts a preluat Hotel Zenith Conference & Spa 4* din Mamaia crescând la…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.