DeliciiUltimele articole

Yaupon, băutura în tendințe care te va face să uiți de cafea

Ești în căutarea unei alternative pentru cafea? Această băutură, citată printre tendințele în materie de food and drinks pentru anul 2023 ar putea să te intereseze.

Cafeaua nu mai pare interesantă în ochii tăi? Vrei să limitezi cumva numărul de cești pe care le consumi în fiecare zi? Ceaiul poate să fie cea mai bună idee sau soluție, doar că nu satisface nevoile de cofeină. Nu intra in panică, deoarece o băutură ce face furori în Statele Unite poate să fie cea mai bună soluție.

Această băutură foarte în tendințe se numește Yaupon. Cu siguranță că nu te-ai gândit până acum că o plantă care seamănă cu planta Ilice ar putea ajunge în ceașca ta. Frunzele și tijele sale uscate apoi prăjite, pot să fie folosite apoi pentru a se prepara o infuzie. Yaupon este o băutură celebră pentru nivelul său bogat de antioxidanți.

Citește și  Sony oferă primele detalii despre consola PS5

O băutură cu numeroase virtuți.

Particularitatea băuturii yaupon, pe lângă cofeină, este aportul său de teobromină. Chiar dacă este un nume care poate părea necunoscut, cu siguranță că ai auzit de această moleculă. Aceasta se regăsește mai ales în ciocolata neagră. La fel ca și cofeina, teobromina poate să reducă senzația de oboseală și eliberează mai ales, un nivel destul de important de adrenalină.

Cu alte cuvinte, este o băutură ce te poate ține treaz și care te face și să fii fericit.

Această băutură este deja obișnuită în cafenelele americane. Această plantă este adesea combinată cu matcha sau busuioc de lămâie pentru o băutură și mai gustoasă. Spre deosebire de cafea, yauponul nu are amărăciune. În Statele Unite, descoperirea virtuților sale este departe de a fi recentă. Populația indigenă Cherokee îl folosește de mult timp ca infuzie în timpul ritualurilor.

Citește și  Meghan Markle si Harry – cartea “exploziva” la care lucreaza in secret

Dar, această băutură încă nu a ajuns în Europa. Pentru a -și procura planta, cei curioși vor trebui deci să apeleze la internet. Dar, deoarece Europa are o mulțime de persoane sau țări amatoare de cafea, cu siguranță că își va face apariția și pe la noi.

O viață fără cafea?

A trăi fără cafea nu este de fapt o provocare atât de mare, deoarece efectele stimulatoare ale cofeinei pot fi găsite în alte plante. Acesta este cazul ceaiului negru, al ceaiului matcha, al guaranei (o plantă din Amazon) și al băuturii mate. Plin de antioxidanți, zinc și seleniu, mate este o băutură tradițională sud-americană împrumutată din cultura amerindiană, care a cucerit lumea ca înlocuitor al ceaiului sau al cafelei. Pe măsură ce consumatorii caută alternative pentru a-și menține în continuare sănătatea fără a se priva de cofeina necesară pentru a performa la locul de muncă, se preconizează că piața alternativelor la aceste două băuturi va fi o nouă tendință alimentară majoră, cu o valoare potențială de aproape 20 de miliarde de dolari până în 2032.

Citește și  Cum sa te trezesti devreme fara sa te simti obosit

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

Câteva trucuri pentru un brunch preparat acasă foarte sănătos și echilibrat

Brunchul… unul din cele mai așteptate momente ale zilei sau ale săptămânii. Iar brunchul…
Read more
DeliciiUltimele articole

Orașele cele mai glamour din Europa pentru un city break de lux

Escapadele de lux în orașe au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, oferind o…
Read more
MondenUltimele articole

Vedetele emblematice care s-au căsătorit cu un membru al unei familii regale

Grace Kelly, Meghan Markle sau Rania Al Yassin: toate aceste femei și-au construit cariere de…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.