DeliciiUltimele articole

Yaupon, băutura în tendințe care te va face să uiți de cafea

Ești în căutarea unei alternative pentru cafea? Această băutură, citată printre tendințele în materie de food and drinks pentru anul 2023 ar putea să te intereseze.

Cafeaua nu mai pare interesantă în ochii tăi? Vrei să limitezi cumva numărul de cești pe care le consumi în fiecare zi? Ceaiul poate să fie cea mai bună idee sau soluție, doar că nu satisface nevoile de cofeină. Nu intra in panică, deoarece o băutură ce face furori în Statele Unite poate să fie cea mai bună soluție.

Această băutură foarte în tendințe se numește Yaupon. Cu siguranță că nu te-ai gândit până acum că o plantă care seamănă cu planta Ilice ar putea ajunge în ceașca ta. Frunzele și tijele sale uscate apoi prăjite, pot să fie folosite apoi pentru a se prepara o infuzie. Yaupon este o băutură celebră pentru nivelul său bogat de antioxidanți.

Citește și  Alimente de adaugat in farfurie pentru un bronz de durata

O băutură cu numeroase virtuți.

Particularitatea băuturii yaupon, pe lângă cofeină, este aportul său de teobromină. Chiar dacă este un nume care poate părea necunoscut, cu siguranță că ai auzit de această moleculă. Aceasta se regăsește mai ales în ciocolata neagră. La fel ca și cofeina, teobromina poate să reducă senzația de oboseală și eliberează mai ales, un nivel destul de important de adrenalină.

Cu alte cuvinte, este o băutură ce te poate ține treaz și care te face și să fii fericit.

Această băutură este deja obișnuită în cafenelele americane. Această plantă este adesea combinată cu matcha sau busuioc de lămâie pentru o băutură și mai gustoasă. Spre deosebire de cafea, yauponul nu are amărăciune. În Statele Unite, descoperirea virtuților sale este departe de a fi recentă. Populația indigenă Cherokee îl folosește de mult timp ca infuzie în timpul ritualurilor.

Citește și  Filmul iranian Ca peștele pe lună/ Like a Fish on the Moon câștigă Trofeul Transilvania la TIFF

Dar, această băutură încă nu a ajuns în Europa. Pentru a -și procura planta, cei curioși vor trebui deci să apeleze la internet. Dar, deoarece Europa are o mulțime de persoane sau țări amatoare de cafea, cu siguranță că își va face apariția și pe la noi.

O viață fără cafea?

A trăi fără cafea nu este de fapt o provocare atât de mare, deoarece efectele stimulatoare ale cofeinei pot fi găsite în alte plante. Acesta este cazul ceaiului negru, al ceaiului matcha, al guaranei (o plantă din Amazon) și al băuturii mate. Plin de antioxidanți, zinc și seleniu, mate este o băutură tradițională sud-americană împrumutată din cultura amerindiană, care a cucerit lumea ca înlocuitor al ceaiului sau al cafelei. Pe măsură ce consumatorii caută alternative pentru a-și menține în continuare sănătatea fără a se priva de cofeina necesară pentru a performa la locul de muncă, se preconizează că piața alternativelor la aceste două băuturi va fi o nouă tendință alimentară majoră, cu o valoare potențială de aproape 20 de miliarde de dolari până în 2032.

Citește și  Cand ii vom vedea pe Meghan Markle si pe printul Harry alaturi de regina si de Kate si William?

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Must see: 5 orașe magnifice de descoperit în Maroc

Vrei să pleci pentru câteva zile în Maroc? Iată în acest caz, câteva orașe care merită cu…
Read more
SănătateUltimele articole

Alimente de adăugat în farfurie pentru a fi în formă maximă

Chiar dacă secretul pentru a fi în cea mai bună stare de sănătate este de a mânca variat…
Read more
DeliciiUltimele articole

Cand parcul iti miroase a Sauvignon Blanc

Toți pasionații și curioșii domeniului, adică a vinurilor și a finețurilor culinare, știu de…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.