DeliciiUltimele articole

Feluri de mancare nutritive si delicioase din bucataria indiana

Mancarurile nutritive si delicioase din bucataria indiana sunt rezultatul unui amestec complex de culturi care au aparut in timpul colonizarii. Pe parcursul secolelor de ocupatie a tarii, colonistii au introdus diferite practici culinare care au creat o gastronomie legata in special de condimente si legume.

Principalele sale ingrediente sunt orezul, atta (un tip de faina de grau) si legumele. In plus, exista unele condimente foarte traditionale din regiune, cum ar fi curry, sofran, mustar negru, cardamom, turmeric, chimen, ghimbir si coriandru.

Papad. Acesta este un aperitiv asemanator cu painea. Este rotund sau in forma de perna. Poate fi preparat si incalzit in diferite moduri. Se face dintr-un amestec de faina, orez, linte, naut, naut, cartofi si fasole neagra.

De obicei, se condimenteaza cu piper negru, ardei iute, chimen sau usturoi. In plus, se adauga sare la pasta si ulei de arahide.

Citește și  Cinci exerciții de respirație recomandate pentru a reduce anxietatea

Apoi se prajeste sau se pune la cuptor. Poate fi consumat ca un cartof prajit cu sosuri sau garnituri.

Daca in reteta se foloseste linte, tine cont de faptul ca aceasta nu contine aproape deloc grasimi.Este o sursa buna de proteine, deoarece 100 de grame furnizeaza doar 24 de grame.

  1. Palak panir/Acesta este un fel de mancare vegetariana cu branza indiana moale, spanac si condimente, cum ar fi usturoi, ghimbir, turmeric, chilli, garam masala si chimen. Palak este termenul indian pentru spanac, iar paneer este numele unei branzeturi traditionale indiene.

Valoarea nutritiva a spanacului consta in continutul sau de vitamine si minerale. 100 de grame furnizeaza 30 de miligrame de vitamina C, 113 micrograme de acid folic si 3670 de betacaroten, precursor al vitaminei A.

Citește și  Câteva trucuri pentru un brunch preparat acasă foarte sănătos și echilibrat

Ingerarea beta-carotenului ajuta organismul sa atinga niveluri optime de vitamina A, contribuind la vedere, la sanatatea pielii si a sistemului imunitar. In plus, este un antioxidant care protejeaza organismul impotriva actiunii radicalilor liberi.

  1. Chana masala

Chana inseamna „naut”. Acestea se prepara intr-un sos facut din rosii, ceapa si condimente.

Calitatea nutritiva a nautului face ca acesta sa fie benefic pentru sanatate. Atunci cand este combinat cu alte leguminoase si cereale, ar putea deveni o modalitate naturala de a preveni bolile de inima, diabetul de tip 2 si problemele digestive. Beneficiile nautului se datoreaza continutului ridicat de proteine vegetale si fibre.

  1. Pui tikka masala
Citește și  Antarctica obișnuia să aibă o pădure tropicală!

Acesta este un fel de mancare international care se serveste ca fel principal. Acesta consta in pui marinat in condimente, iaurt si sos masala sau un amestec de condimente.

Acest fel de mancare se coace in cuptor, iar in timpul gatitului se adauga lapte de cocos si sos de rosii. Acest lucru ii confera un gust foarte aromat.

Puiul si iaurtul ofera suficiente proteine pentru a contribui la satietate. De asemenea, acestea furnizeaza aminoacizi esentiali care vor construi si reinnoi tesuturile corpului.

Felul de mancare se serveste cu orez basmati moale sau cu grau integral. Se pot gasi chiftele din naut, numite dhokla, sau chiftele din linte si orez

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

Care sunt beneficiile unui suc smoothie?

Beneficiile unui suc smoothie pentru sănătate și starea ta de bine sunt incontestabile. Grație…
Read more
DeliciiUltimele articole

Primele staruri ale muzicii, confirmate la Brașov Jazz & Blues Festival 2024

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine…
Read more
SănătateUltimele articole

Dieta japoneză sau secretele postului în stil japonez

În bestsellerul său „Arta japoneză a postului”, Dr. Nagumo promite pierderea în…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.