MondenUltimele articole

Facebook este acuzat că a urmărit utilizatorii Instagram prin intermediul camerelor

Facebook Inc. este din nou trimis în judecată pentru că ar fi spionat utilizatorii Instagram, de data aceasta prin utilizarea neautorizată a camerelor lor de telefonie mobilă.

Procesul provine din rapoartele media din iulie că aplicația de partajare a fotografiilor părea să acceseze camerele iPhone chiar și atunci când acestea nu erau utilizate în mod activ.

Citește și  Oscar 2022: ce conține cutia cadou în valoare de peste 100.000 de dolari distribuită tuturor nominalizaților?

Facebook a respins rapoartele și a dat vina pe o eroare, pe care a spus că o corectează, pentru că a declanșat ceea ce a descris drept notificări false că Instagram accesează camerele iPhone.

În plângerea depusă joi în curtea federală din San Francisco, utilizatorul Instagram din New Jersey, Brittany Conditi, susține că utilizarea camerei de către aplicație este intenționată și realizată în scopul colectării „datelor lucrative și valoroase despre utilizatorii săi la care altfel nu ar avea acces . ”

Citește și  În Germania, un oraș permite acum femeilor să facă baie topless în piscinele municipale

Prin „obținerea de date personale extrem de private și intime asupra utilizatorilor lor, inclusiv în intimitatea propriilor case”, Instagram și Facebook sunt capabili să colecteze „informații valoroase și cercetări de piață”, potrivit plângerii.

Facebook a refuzat să comenteze.

Citește și  Genie Bouchard își oficializează relația pe Instagram

Într-un proces intentat luna trecută, Facebook a fost acuzat că a folosit tehnologia de recunoaștere facială pentru a culege în mod ilegal datele biometrice ale celor peste 100 de milioane de utilizatori de Instagram. Facebook a respins afirmația și a spus că Instagram nu utilizează tehnologia de recunoaștere a feței.

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

De ce putem vedea Luna la lumina zilei?

Este posibil să ceri să îți aducă cineva Luna de pe cer ziua? Trebuie doar să te uiți la ea…
Read more
DeliciiUltimele articole

Romania Sotheby’s International Realty anunță vânzarea unui ansamblu de case tradiționale langă Viscri, la prețul de 495.000 €

Romania Sotheby’s International Realty anunță o nouă oportunitate excepțională pentru…
Read more
DeliciiUltimele articole

APEX SPEED FEST: Festivalul de motorsport care aduce adrenalină și pasiune în inima Bucureștiului!

Pe 2-3 septembrie, Piața Constituției va deveni scena unui festival de motorsport de excepție.
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *