Lumea e-sporturilor donează milioane de dolari pentru combaterea covid-19

Prin alăturarea ”Jucătorilor fără frontiere”, cei mai buni jucători din domeniul e-sportului din întreaga lume strâng fonduri pentru organizații de caritate majore care sprijină efortul global Covid-19.

Pentru cei neinițiați, lumea e-sporturilor poate părea învăluită în fantezii virtuale, dar săptămâna trecută, o echipă de e-sporturi de top a dovedit că poate avea un impact dramatic asupra provocărilor enorme care se confruntă în prezent. Echipa Ovation, care cuprinde duo-ul de sport Zeston și Scout, a fost campioana Fortnite a ”Jucătorilor fără granițe” și a donat 300 de milioane de dolari Unicef, pentru a ajuta efortul mondial de a conține Covid-19.

În ultimii ani, industria e-sporturilor a înregistrat o creștere exponențială și cu plin de recorduri. În 2019, veniturile totale din publicitate, drepturi media, sponsorizări și alte surse au crescut cu 26,7%, până la 1,1 miliarde de dolari, potrivit unui raport recent dat pe piață  în 2020 privind economia mondială a sporturilor.

Citește și  Cum sa amenajezi dormitorul in stilul Feng Shui

Gamers Without Borders, organizat de Federația Arabă Saudită pentru Sporturi Electronice și Intelectuale (SAFEIS), este cotat ca cel mai mare eveniment e-sportiv de caritate din toate timpurile și și-a propus să obțină un record diferit. În iunie, când se încheie seria turneelor ​​de șapte săptămâni, echipele și jucătorii de talie mondială care concurează pentru un potențial total de 10 milioane de dolari își vor împărți câștigurile între șapte organizații de caritate internaționale și agenții angajate în susținerea eforturilor de ajutor în Covid-19 pandemic. Acestea includ UNICEF, Gavi, Corpul Medical Internațional, Centrul de ajutor umanitar și asistență umană King Salman (KSRELIEF), UIT și Consiliul Norvegian pentru Refugiați. Toate veniturile din sponsorizări vor fi, de asemenea, donate acelorași organizații.

Citește și  Recuperarea economică post-virus ar putea fi una verde

Gamers Without Borders face parte dintr-o audiență mondială de e-sporturi estimată că a crescut cu peste 15% în 2019, la 453,8 milioane de oameni. Aceasta include aproximativ 200 de milioane de entuziaști, care sunt de obicei fani și jucători.

Ca și alte evenimente de top e-sport, Gamers Without Borders este, în esență, o structură pe două niveluri. La un nivel, echipe de top precum Nigma, Fnatic și Natus Vincere (NaVi), susținute de sponsori corporativi, concurează în turneele internaționale Elite pentru premii totale de 10 milioane de dolari în jocuri precum PUBG (Player’s Unknown’s Battlegrounds) și Dota 2.

Printre cei mai cunoscuți participanți ai turneului se numără și vedeta de fotbal de laTottenham Hotspur, Dele Alli, un mare fan al jocului Fortnite. Alli a făcut echipă cu colegul său de la Spurs, Kyle Walker-Peters, pe 21 mai, pentru a participa la 50 de duo-uri de elită din întreaga lume, în turneul Fortnite Gamers Without Borders. Cota fiecărui duo din fondul de premii de caritate de un milion de dolari este donată unei organizații de caritate Covid-19, la alegere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *