SănătateUltimele articole

Lumea e-sporturilor donează milioane de dolari pentru combaterea covid-19

Prin alăturarea ”Jucătorilor fără frontiere”, cei mai buni jucători din domeniul e-sportului din întreaga lume strâng fonduri pentru organizații de caritate majore care sprijină efortul global Covid-19.

Pentru cei neinițiați, lumea e-sporturilor poate părea învăluită în fantezii virtuale, dar săptămâna trecută, o echipă de e-sporturi de top a dovedit că poate avea un impact dramatic asupra provocărilor enorme care se confruntă în prezent. Echipa Ovation, care cuprinde duo-ul de sport Zeston și Scout, a fost campioana Fortnite a ”Jucătorilor fără granițe” și a donat 300 de milioane de dolari Unicef, pentru a ajuta efortul mondial de a conține Covid-19.

În ultimii ani, industria e-sporturilor a înregistrat o creștere exponențială și cu plin de recorduri. În 2019, veniturile totale din publicitate, drepturi media, sponsorizări și alte surse au crescut cu 26,7%, până la 1,1 miliarde de dolari, potrivit unui raport recent dat pe piață  în 2020 privind economia mondială a sporturilor.

Citește și  Obezitatea: care sunt dietele ketogenice care fac parte din noile directive europene?

Gamers Without Borders, organizat de Federația Arabă Saudită pentru Sporturi Electronice și Intelectuale (SAFEIS), este cotat ca cel mai mare eveniment e-sportiv de caritate din toate timpurile și și-a propus să obțină un record diferit. În iunie, când se încheie seria turneelor ​​de șapte săptămâni, echipele și jucătorii de talie mondială care concurează pentru un potențial total de 10 milioane de dolari își vor împărți câștigurile între șapte organizații de caritate internaționale și agenții angajate în susținerea eforturilor de ajutor în Covid-19 pandemic. Acestea includ UNICEF, Gavi, Corpul Medical Internațional, Centrul de ajutor umanitar și asistență umană King Salman (KSRELIEF), UIT și Consiliul Norvegian pentru Refugiați. Toate veniturile din sponsorizări vor fi, de asemenea, donate acelorași organizații.

Citește și  Nomofobie – sfaturi pentru a scapa de dependenta de telefonul mobil

Gamers Without Borders face parte dintr-o audiență mondială de e-sporturi estimată că a crescut cu peste 15% în 2019, la 453,8 milioane de oameni. Aceasta include aproximativ 200 de milioane de entuziaști, care sunt de obicei fani și jucători.

Ca și alte evenimente de top e-sport, Gamers Without Borders este, în esență, o structură pe două niveluri. La un nivel, echipe de top precum Nigma, Fnatic și Natus Vincere (NaVi), susținute de sponsori corporativi, concurează în turneele internaționale Elite pentru premii totale de 10 milioane de dolari în jocuri precum PUBG (Player’s Unknown’s Battlegrounds) și Dota 2.

Citește și  Remedii naturale pentru calmarea tusei

Printre cei mai cunoscuți participanți ai turneului se numără și vedeta de fotbal de laTottenham Hotspur, Dele Alli, un mare fan al jocului Fortnite. Alli a făcut echipă cu colegul său de la Spurs, Kyle Walker-Peters, pe 21 mai, pentru a participa la 50 de duo-uri de elită din întreaga lume, în turneul Fortnite Gamers Without Borders. Cota fiecărui duo din fondul de premii de caritate de un milion de dolari este donată unei organizații de caritate Covid-19, la alegere.

Related posts
SănătateUltimele articole

Răzuitorul pentru limbă, acest instrument ayurvedic care ar garanta sănătatea gurii noastre

Comercializat de anumite mărci de frumusețe și apreciat în medicina ayurvedică, racleta pentru…
Read more
SănătateUltimele articole

Temperatura ideală a apei și timpul de infuzie pentru a beneficia de efectele curative ale ceaiului

Pentru a beneficia de efectele ceaiului pentru sănătate, temperatura apei și timpul de infuzie…
Read more
SănătateUltimele articole

Dieta de post intermitent: 8 ore pentru a slabi usor

Dieta de post intermitent constă în adoptarea unui ciclu alimentar în care trebuie să alternați…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.