MondenUltimele articole

Parag Agrawal, șeful Twitter de scurtă durată care l-a înfruntat pe Elon Musk

Inginerul indian a fost ales în noiembrie 2021 de către fondatorul rețelei Jack Dorsey pentru a-i urma. Demis de Elon Musk, el l-a forțat pe miliardar să plătească cu multe zerouri rețeaua de socializare.

Joi seară la San Francisco, Parag Agrawal a trecut pentru ultima dată pragul birourilor rețelei de socializare Twitter. Cu câteva minute mai devreme, inginerul în vârstă de 38 de ani a fost înlăturat din funcția de director general de către Elon Musk, noul proprietar al companiei. A stat în funcție mai puțin de un an.

Parag Agrawal nu pleacă cu mâinile goale. Fostul șef al Twitter negociase în aprilie o grămadă de aur în cazul în care multimiliardarul ar urma să-l concedieze în termen de douăsprezece luni de la preluarea companiei. Acest bonus de plecare ordonat s-ar ridica la 40 de milioane de dolari. Este una dintre ilustrațiile luptei pe care inginerul a purtat-o ​​timp de șase luni împotriva celui mai bogat om din lume. Această înverșunare ar fi determinat pe Elon Musk să cumpere „prea scump”, după cum a recunoscut el însuși, rețeaua de socializare.

Citește și  Facebook a eliminat un bug care interpreta greșit spamurile

Numirea lui Parag Agrawal ca CEO Twitter a fost o mare bucurie pentru indieni. Agrawal s-a născut în Ajmer, Rajasthan, India. A absolvit în științe informatice și inginerie la IIT Bombay. Mai târziu, s-a mutat în Statele Unite pentru a urma un doctorat în informatică la Universitatea Stanford.

Agarwal s-a alăturat Twitter ca inginer software în 2011. În 2017, Agrawal a fost numit Chief Technology Officer. Abia în 2021, Parag a preluat mantaua de CEO a companiei după plecarea lui Jack Dorsey.

Citește și  Alergie la soare: ce este de facut?

De când s-a discutat despre achiziția Twitter, au circulat zvonuri că Agrawal va fi concediat de îndată ce Twitter va ajunge la Musk. Șeful Tesla și-a exprimat în repetate rânduri antipatia față de conducerea Twitter, care includea pe Agrawal și Vijay Gadde. În unele dintre conversațiile lui Musk, el a discutat cu fostul CEO al Twitter, Dorsey, despre cum el și Agrawal nu pot lucra împreună.

Potrivit unor noi rapoarte, Parag Agrawal nu doar are clauza de concediere în aur în contractul său cu Twitter, dar deține și unele acțiuni în companie. Conform unui dosar Twitter la SEC din SUA, Parag deține puțin peste 128.000 de acțiuni Twitter, care valorează acum aproximativ 7 milioane de dolari la prețul pe care îl plătește Musk. Deci, Agrawal ar putea primi puțin mai mult ca indemnizație de concediere, iar suma ar putea fi undeva aproape de 50 de milioane de dolari, cu tot cu acțiuni.

Citește și  Grătar fără carne- legume și fructe sănătoase pe care le poți folosi

Parag Agrawal primește 42 de milioane de dolari din cumpărare și nu trebuie să se prezinte la serviciu luni (sau niciodată pe Twitter). Toate lucrurile și le-a strâns, ținând cont că a avut o vineri mai bună decât noi ceilalți.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

3 moduri incredibil de simple de a mânca mai puțin zahăr

A mânca mai puțin zahăr nu înseamnă să încerci să schimbi o felie de tort aniversar cu o…
Read more
MondenUltimele articole

Actorul Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani

Actorul canadian Donald Sutherland, star de filme printre care The Hunger Games și Don’t Look…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un vin alb românesc produs de Crama La Salina a fost revelația internațională la Concours Mondial de Bruxelles!

Realizare excepțională pe piața mondială a vinurilor pentru Crama La Salina din județul Cluj…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.