MondenUltimele articole

Parag Agrawal, șeful Twitter de scurtă durată care l-a înfruntat pe Elon Musk

Inginerul indian a fost ales în noiembrie 2021 de către fondatorul rețelei Jack Dorsey pentru a-i urma. Demis de Elon Musk, el l-a forțat pe miliardar să plătească cu multe zerouri rețeaua de socializare.

Joi seară la San Francisco, Parag Agrawal a trecut pentru ultima dată pragul birourilor rețelei de socializare Twitter. Cu câteva minute mai devreme, inginerul în vârstă de 38 de ani a fost înlăturat din funcția de director general de către Elon Musk, noul proprietar al companiei. A stat în funcție mai puțin de un an.

Parag Agrawal nu pleacă cu mâinile goale. Fostul șef al Twitter negociase în aprilie o grămadă de aur în cazul în care multimiliardarul ar urma să-l concedieze în termen de douăsprezece luni de la preluarea companiei. Acest bonus de plecare ordonat s-ar ridica la 40 de milioane de dolari. Este una dintre ilustrațiile luptei pe care inginerul a purtat-o ​​timp de șase luni împotriva celui mai bogat om din lume. Această înverșunare ar fi determinat pe Elon Musk să cumpere „prea scump”, după cum a recunoscut el însuși, rețeaua de socializare.

Citește și  Facebook a eliminat un bug care interpreta greșit spamurile

Numirea lui Parag Agrawal ca CEO Twitter a fost o mare bucurie pentru indieni. Agrawal s-a născut în Ajmer, Rajasthan, India. A absolvit în științe informatice și inginerie la IIT Bombay. Mai târziu, s-a mutat în Statele Unite pentru a urma un doctorat în informatică la Universitatea Stanford.

Agarwal s-a alăturat Twitter ca inginer software în 2011. În 2017, Agrawal a fost numit Chief Technology Officer. Abia în 2021, Parag a preluat mantaua de CEO a companiei după plecarea lui Jack Dorsey.

Citește și  Uber promite o flota completa de masini electrice pana in 2040

De când s-a discutat despre achiziția Twitter, au circulat zvonuri că Agrawal va fi concediat de îndată ce Twitter va ajunge la Musk. Șeful Tesla și-a exprimat în repetate rânduri antipatia față de conducerea Twitter, care includea pe Agrawal și Vijay Gadde. În unele dintre conversațiile lui Musk, el a discutat cu fostul CEO al Twitter, Dorsey, despre cum el și Agrawal nu pot lucra împreună.

Potrivit unor noi rapoarte, Parag Agrawal nu doar are clauza de concediere în aur în contractul său cu Twitter, dar deține și unele acțiuni în companie. Conform unui dosar Twitter la SEC din SUA, Parag deține puțin peste 128.000 de acțiuni Twitter, care valorează acum aproximativ 7 milioane de dolari la prețul pe care îl plătește Musk. Deci, Agrawal ar putea primi puțin mai mult ca indemnizație de concediere, iar suma ar putea fi undeva aproape de 50 de milioane de dolari, cu tot cu acțiuni.

Citește și  Michelle Williams logodita si insarcinata, viata ii surade in sfarsit, la 12 ani de la moartea lui Heath Ledger

Parag Agrawal primește 42 de milioane de dolari din cumpărare și nu trebuie să se prezinte la serviciu luni (sau niciodată pe Twitter). Toate lucrurile și le-a strâns, ținând cont că a avut o vineri mai bună decât noi ceilalți.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

Câteva trucuri pentru un brunch preparat acasă foarte sănătos și echilibrat

Brunchul… unul din cele mai așteptate momente ale zilei sau ale săptămânii. Iar brunchul…
Read more
DeliciiUltimele articole

Orașele cele mai glamour din Europa pentru un city break de lux

Escapadele de lux în orașe au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, oferind o…
Read more
MondenUltimele articole

Vedetele emblematice care s-au căsătorit cu un membru al unei familii regale

Grace Kelly, Meghan Markle sau Rania Al Yassin: toate aceste femei și-au construit cariere de…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.