Ultimele articoleUtile

Obezitatea: care sunt dietele ketogenice care fac parte din noile directive europene?

Dietele ketogenice au fost incluse în directivele europene de la sfârșitul lunii aprilie 2021 și, prin urmare, ar fi recunoscute pentru tratamentul obezității la adulți, atunci când sunt efectuate sub supravegherea unui profesionist din domeniul sănătății.O evaluare și meta-analiză publicate de Jurnalul Științific Obesity Facts au declarat că aceste diete cu conținut scăzut de calorii sunt adecvate pentru tratamentul obezității și a supraponderabilității.Ce sunt dietele ketogene? Să aruncăm o privire la aceste ingrediente considerabile care ar ajuta la pierderea în greutate pe termen scurt, mediu și lung.

Ce este dieta ketogenică?

Pentru a ne permite o mai bună înțelegere a acestui tip de dietă, Cécile Thibert din Figaro-Santé a stabilit portretul acestui obicei alimentar indicat pentru pierderea în greutate. Apoi a comparat cartarea dietei de bază definită de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară cu cea a dietei ketogene.

Dieta de bază ia în considerare echilibrul rezultat din următoarele aporturi de energie, pentru un adult: 10-20% proteine

Citește și  Jennifer Lawrence va fi mamă!

30-35% lipide (grăsimi)

40-45% carbohidrați (zaharuri)

Dieta ketogenică variază acest raport după cum urmează:

15-20% proteine

70-90% lipide

nu mai mult de 50 gr / zi de carbohidrați

Lipidele în centrul dietei noastre

După Alexandra Retion; dietetician-nutriționist și autor al „Ce mâncăm?”, lipidele sunt de obicei grăsimile sau grăsimile vieții de zi cu zi, așa cum explică ea în revista santé-journaldesfemmes.fr. Ele sunt unul dintre cei șapte elemente de bază ale dietei noastre. Aceste alimente ar juca un rol major în:

– structura și funcția membranelor celulare pe care le înconjoară

– multe funcții biologice (hormoni, vitamine, transport, rezervă etc.)

– stocarea energiei, este combustibilul nostru în caz de efort prelungit

– izolarea noastră termică

Prin urmare, toate celulele noastre au nevoie de lipide pentru a funcționa corect. Transportă vitaminele A, D, E, K și permit organismului nostru să le asimileze. Aceste grăsimi contribuie, de asemenea, la producerea de hormoni sexuali, steroizi. Sunt esențiale pentru creierul nostru, inima, arterele noastre. Din aceste motive, rămâne permanent esențial să le consumi, inclusiv în timpul unei diete.

Citește și  Semnele care arata ca nu ai baut suficienta apa

Lipidele se găsesc în special în:

grăsimi animale

grăsimi vegetale

carne brânză

Cu toate acestea, unele lipide pot favoriza bolile cardiovasculare, motiv pentru care Alexandra Retion recomandă mai mulți acizi grași de la plante sau pești.

Carbohidrații nu se potrivesc

Se spune că carbohidrații sunt cei mai mari pierzători din istorie în dieta ketogenică.

Carbohidrații simpli includ glucoză, fructoză și galactoză care formează zaharoză, lactoză sau maltoză.

Glucidele complexe includ amidon, glicogen și fibre, așa cum explică nutriționistul Audrey Cyr în articolul său despre carbohidrați de pe site-ul passportsanté.net

Citește și  Khloé Kardashian, acuzata de faptul ca abuzeaza de Facetune

Niciodată fără a vorbi cu un specialist

Medicii americani de la Universitatea Yale ar fi studiat efectele unei diete ketogenice la șoareci. Ele evocă beneficiile acestei diete, atâta timp cât este urmată într-o perioadă scurtă, din cauza efectelor dăunătoare pe termen lung, potrivit lor. În ceea ce privește dieteticianul-nutriționist Nicolas Guggenbüle, el alimentează dezbaterea oferindu-ne câteva elemente de atenție asupra acestei diete. Prin urmare, dietele ketogenice sunt enumerate în directivele europene ca fiind eficiente în tratamentul obezității sau a supraponderabilității. Nu vă abateți de la regula care vă recomandă absolut să mergeți la un specialist dacă doriți să faceți puțină dietă. Un sfat de consumat fără moderație! Medicul dvs. generalist va fi deja în fruntea oricărei recomandări bune în acest scop (foamea!).

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

Cele mai proaste alimente și băuturi pentru dinți

Îngrijirea dinților tăi trece printr-o bună igienă orală dar și prin conținutul farfurii.
Read more
SănătateUltimele articole

Top beneficii ale consumul de fistic pentru sănătate

Fisticul este extrem de interesant atât pentru starea ta de sănătate, cât și pentru a te…
Read more
MondenUltimele articole

În umbra sinistră a cazului R. Kelly, căsătoria sa ilegală cu cântăreața de atunci în vârstă de 15 ani Aaliyah

Interpretul melodiei I Believe I Can Fly, condamnat pe 29 iunie la 30 de ani de închisoare pentru…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.