Ultimele articoleUtile

Permacultura: florile care vă ajută grădina de legume

Unul dintre principiile permaculturii se bazează pe companie, pe asocierea plantelor, plantelor între ele pentru a optimiza culturile. Observarea modului în care funcționează natura și reproducerea acestui model, făcându-l optim, este unul dintre pașii principali ai acestei abordări specifice și cuprinzătoare, așa cum relatează Lucy Debrion în articolul său despre permacultură. Acest lucru implică alegeri judicioase ale combinațiilor de plante, pariere pe biodiversitate pentru a promova îmbogățirea și randamentul culturilor.

Fiecare plantă cu proprietățile sale unice își poate oferi vecinului ceea ce are nevoie sau chiar o poate proteja de dușmani. Această practică îl ajută și pe grădinar să reducă sau chiar să evite complet utilizarea îngrășămintelor chimice și a pesticidelor, așa cum se menționează în articolul privind asocierea plantelor de pe site-ul gardening.lemonde.fr.

Asociațiile de plante sunt nesfârșite, există alianțe bune sau rele între plante, cu alte cuvinte prieteni buni sau falși. O uităm prea des, dar și florile participă la acest cerc virtuos, la această îmbogățire. Prin urmare, florile sunt esențiale în grădina de legume. Să facem o plimbare pe partea grădinii pentru a descoperi întreaga putere a acestor flori.

Citește și  Philip Rivers isi anunta retragerea

A aduce o notă florală în grădina de legume este deja o plăcere în sine. Florile strălucesc prin culorile lor strălucitoare și emană un parfum diferit de oricare altul în inima spațiilor noastre verzi. Pe lângă faptul că sunt frumoase, florile îmbină utilul cu plăcutul. Ei atrag polenizatorii și resping anumiți paraziți. Site-urile Les brindherbes.org și promessedefleurs evocă modul în care aceste flori sunt indispensabile în grădina de legume și ne ajută să selectăm cele mai bune dintre ele.

Nasturtium

Oferă o varietate extraordinară de culori vibrante și este, de asemenea, comestibil. Ea are totul. Este capcana supremă pentru afide. Se însămânțează spontan, fără a deveni invaziv. O plantă perfectă!

Citește și  „Am vrut să mă rănesc cât mai mult posibil”, povestește Daria Kasatkina despre „perioada sa întunecată”

Cosmosul

Este o explozie de culori care vă va oferi paturilor de flori o senzație rustică, aceste flori fiind înalte pe tulpină. Cosmosul este florifer și oferă o mare varietate de culori, este ușor de cultivat. Avantajul său esențial: îi va face pe plac prietenilor noștri albinele.

Garoafa indiană

Foarte cunoscută, ne invadează adesea grădinile. Aceste flori se potrivesc cu ușurință între toate legumele și dau o notă plăcută de culoare și sunt destinate a fi nematicide. Această plantă va avea grijă de viermi mici, pe lângă faptul că este antiparazitară. O plantă foarte recomandată pentru grădinile de legume. Parfumul său de mandarină este foarte apreciat.

Limba mielului

Este renumită pentru că este ca mierea, florile sale albastre în formă de stea sunt decorative și comestibile. Limba mielului este un produs foarte bun pentru eliminarea melcilor. Cu toate acestea, această plantă are un mic defect pentru că este foarte invazivă. Deci, asigurați-vă că o creșteți într-un spațiu destul de ventilat și puțin mai îndepărtat de culturi.

Citește și  Sfaturile unui medic pentru a evita gripa și răceala în această iarnă

Lavanda

Lavanda este extrem de melifieră! Foarte des ne decorează grădinile și surprindem în mod regulat câteva albine care se hrănesc. Parfumul ei este unul fără egal și frumusețea ei este bine stabilită. Lavanda este una dintre plantele care atrage cel mai mult insectele polenizatoare în timp ce resping afidele. De asemenea, lavanda se pretează ușor la utilizarea culinară, putând fi savurată ca o infuzie.

 

 

 

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

3 moduri incredibil de simple de a mânca mai puțin zahăr

A mânca mai puțin zahăr nu înseamnă să încerci să schimbi o felie de tort aniversar cu o…
Read more
MondenUltimele articole

Actorul Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani

Actorul canadian Donald Sutherland, star de filme printre care The Hunger Games și Don’t Look…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un vin alb românesc produs de Crama La Salina a fost revelația internațională la Concours Mondial de Bruxelles!

Realizare excepțională pe piața mondială a vinurilor pentru Crama La Salina din județul Cluj…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.