SănătateUltimele articole

Savori din Asia, care sunt alimentele sănătoase de adoptat?

Tamari, shiitake, chou pak choï, aceste nume ciudate sau amuzante venite din Asia direct sunt cele mai delicioase alimente și au cele mai interesante beneficii nutriționale.

Tofu cremos, fără calorii. Originar din China, tofu cremos este rezultatul catifelat al laptelui de soia încălzit apoi filtrat prin cea mai fină sită. Are o textură apropiată de cea a unei smântâni mai groase și un gust destul de neutru.

Proteinele sale vegetale sunt de excelentă calitate și te pot ajuta să înlocuiești carnea sau peștele deoarece conțin toți aminoacizii esențiali.

Tempeh, cea mai bună alternativă la carne. Venit direct din Indonezia, este prezentat cel mai adesea, drept o alternativă la tofu clasic, mai tare sau mai ferm. Are un aspect mai ciudat, ca de marmură rezultat din prepararea boabelor de soia zdrobite apoi fermentate cu ajutorul unei ciuperci care îi conferă un gust de nuci, chiar de carne uneori.

Citește și  Cine este cel mai bun bucatar din lume? Vezi 10 bucatari cu Stele Michelin

Tempeh conține de două ori mai multe proteine vegetale ca și tofu, conține fibre, dar și toți aminoacizii esențiali.

Tamari, un condiment plin de savoare. Este un fel de sos maro închis care estre extras din fermentarea soiei miso, adică soia fermentată timp de mai multe luni. Are o savoare foarte sărată, dar și afumată, diferită de sosurile tradiționale de soia, dulci-sărate.

Se poate folosi mai ales de către cei care sunt intoleranți la gluten care îl pot folosi pentru a săra preparatele.

Citește și  Ce castel american poate fi perfect pentru Harry și Meghan?

Shiitkae, o ciupercă prețioasă. Folosită de mii și de mii de ani, ciuperca shiitake are o textură mai moale și de burete atunci când este proaspătă. Când este fiartă are o aromă mai lemnoasă.

Chinezii cred despre ea că este un elixir pentru o viață lungă deoarece antioxidanții săi sunt cei care pot limita îmbătrânirea celuleor. Are și un excelent nivel de vitamina D care susține în mod activ imunitatea.

Citește și  Ioana Roșca o învinge pe Tamira Paszek sub privirile lui Andrei Pavel

Varza chou pak choï, un excelent aliment anti-oboseală. Această verișoară de origine japoneză a cruciferelor noastre, care se mai numește și bok choy, are o savoare ușor picantă și este o alegere pefectă pentru rețetele mai exotice.

Este foarte bogată în antioxidanți deci poate stopa dezvoltarea celuleor canceroase. Dar, este și o sursă bună de vitamina C anti-oboseală.

Tăiețeii de orez, paste fără gluten. Au o savoare dulce și sunt cea mai bună alternativă la alți feculenți. Se pot digera mai ușor, dar trebuie să fie consumați cu moderație deoarece au un IG destul de ridicat.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

Sfaturile unui medic pentru a evita gripa și răceala în această iarnă

Ne este destul de greu să nu ne îmbolnăvim când toată lumea în jurul nostru este bolnavă.
Read more
SănătateUltimele articole

Miere de acacia, sirop de agave.. tipuri de zahăr cu indice glicemic de privilegiat

Mai multe tipuri de alimente care îndulcesc și edulcoranți afișează un indice glicemic destul…
Read more
SănătateUltimele articole

Ierburile și mirodeniile care te vor ajuta să te menții sănătos

Adepții nutriției știu foarte bine asta: Mama Natură are o mulțime de beneficii utile pentru…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.