SănătateUltimele articole

Temperatura ideală a apei și timpul de infuzie pentru a beneficia de efectele curative ale ceaiului

Pentru a beneficia de efectele ceaiului pentru sănătate, temperatura apei și timpul de infuzie sunt esențiale. Doi specialiști ne învață procedura pentru fiecare soi.

Antioxidant, liniștitor, potolitor de sete… Ceaiul și-a câștigat de multă vreme reputația ca un bun pentru sănătate. Dar pentru a te bucura pe deplin de beneficiile sale, mai trebuie să știi să-l prepari bine. Jurnalistul culinar specializat în ceai, Gilles Brochard ne asigură: „un ceai bun rezultă dintr-o combinație de elemente bine țintite, o armonie între ceainic potrivit, timpul de infuzie și temperatura apei” . Aceste ultime două aspecte îndeplinesc instrucțiuni bine stabilite, care trebuie urmate pentru a preveni ca băutura să fie prea amară și de nebăut. Ele diferă în funcție de varietatea de ceai.

Citește și  Tendinte inedite care vor schimba viitorul in food delivery

Ceaiul verde

Ceaiul verde japonez și ceaiul verde chinezesc nu necesită aceleași precauții. „Ceaiul verde japonez (gyokuro, de exemplu) este fragil și poate deveni rapid amar dacă este lăsat la infuzat prea mult timp”, spune François-Xavier Delmas, fondatorul brandului ”Palais des thés”. Timpul ideal de perfuzie este de 3 minute, in apa intre 50 si 70 de grade.

Ceaiul verde chinezesc (Lung Chin sau Mao Feng) se lasă la infuzat timp de 3 până la 4 minute în apă între 70 și 80 de grade.

Ceaiul matcha

Matcha este un tip de ceai verde. Aici, frunzele sunt zdrobite dând loc unei pulberi fine de culoare verde. „Deci nu trebuie să o infuzi, ci să o bati cu telul timp de 10 secunde pentru a obține o spumă, totul în apă la 70 de grade”, recomandă François-Xavier Delmas.

Citește și  Lady Gaga încasează 127,9 milioane de dolari cu concertul ei One World, pentru a dona luptei coronavirusului

 Ceaiul alb

Această varietate de ceai este foarte puțin procesată. „Aceștia sunt de obicei muguri de top aleși manual, ceea ce îl face un produs destul de scump”, spune François-Xavier Delmas. Delicat, necesită apoi o infuzie lungă, pentru că „are greu să-și dezvolte aromele de mare intensitate”, adaugă specialistul. Pentru aceasta, jurnalistul culinar Gilles Brochard, recomandă o infuzie „de 5 până la 7 minute în apă la 70/75 de grade”.

Ceaiul negru

Ceaiul negru (cum ar fi ceaiul Assam sau Ceylon) trebuie infuzat în apă la 95 de grade timp de 4 până la 5 minute. Exceptia? Ceai negru Darjeeling, care se infuzează timp de 3 minute în apă la 80 de grade.

Citește și  Cristiano Ronaldo postează o fotografie nemaivăzută până acum cu fiica lui în vârstă de trei săptămâni

Pentru ceaiul Oolong (cum ar fi Tie Gian Yin sau Dong Ding din Taiwan), între verde și negru, „ll lăsăm să se infuzeze în apă la 95 de grade timp de 5 până la 7 minute”, recomandă Gilles Brochard.

Ceai cu gheata

Pe măsură ce vara se apropie, dorința de a-ți potoli setea poate fi satisfăcută cu o versiune cu gheață. Aici, indiferent de varietatea ceaiului, prepararea este aceeași, și este foarte simplă: „se pun frunzele în apă la temperatura camerei timp de 30 de minute. Apoi scoateți frunzele de ceai și puneți preparatul la frigider înainte de a-l consuma oricând doriți.

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

De ce putem vedea Luna la lumina zilei?

Este posibil să ceri să îți aducă cineva Luna de pe cer ziua? Trebuie doar să te uiți la ea…
Read more
DeliciiUltimele articole

Romania Sotheby’s International Realty anunță vânzarea unui ansamblu de case tradiționale langă Viscri, la prețul de 495.000 €

Romania Sotheby’s International Realty anunță o nouă oportunitate excepțională pentru…
Read more
DeliciiUltimele articole

APEX SPEED FEST: Festivalul de motorsport care aduce adrenalină și pasiune în inima Bucureștiului!

Pe 2-3 septembrie, Piața Constituției va deveni scena unui festival de motorsport de excepție.
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.