SănătateUltimele articole

Temperatura ideală a apei și timpul de infuzie pentru a beneficia de efectele curative ale ceaiului

Pentru a beneficia de efectele ceaiului pentru sănătate, temperatura apei și timpul de infuzie sunt esențiale. Doi specialiști ne învață procedura pentru fiecare soi.

Antioxidant, liniștitor, potolitor de sete… Ceaiul și-a câștigat de multă vreme reputația ca un bun pentru sănătate. Dar pentru a te bucura pe deplin de beneficiile sale, mai trebuie să știi să-l prepari bine. Jurnalistul culinar specializat în ceai, Gilles Brochard ne asigură: „un ceai bun rezultă dintr-o combinație de elemente bine țintite, o armonie între ceainic potrivit, timpul de infuzie și temperatura apei” . Aceste ultime două aspecte îndeplinesc instrucțiuni bine stabilite, care trebuie urmate pentru a preveni ca băutura să fie prea amară și de nebăut. Ele diferă în funcție de varietatea de ceai.

Citește și  Politia dezvaluie informatii cu privire la circumstantele in care si-a pierdut viata actrita Naya Rivera

Ceaiul verde

Ceaiul verde japonez și ceaiul verde chinezesc nu necesită aceleași precauții. „Ceaiul verde japonez (gyokuro, de exemplu) este fragil și poate deveni rapid amar dacă este lăsat la infuzat prea mult timp”, spune François-Xavier Delmas, fondatorul brandului ”Palais des thés”. Timpul ideal de perfuzie este de 3 minute, in apa intre 50 si 70 de grade.

Ceaiul verde chinezesc (Lung Chin sau Mao Feng) se lasă la infuzat timp de 3 până la 4 minute în apă între 70 și 80 de grade.

Ceaiul matcha

Matcha este un tip de ceai verde. Aici, frunzele sunt zdrobite dând loc unei pulberi fine de culoare verde. „Deci nu trebuie să o infuzi, ci să o bati cu telul timp de 10 secunde pentru a obține o spumă, totul în apă la 70 de grade”, recomandă François-Xavier Delmas.

Citește și  Cele mai noi informatii despre actualizarea Samsung Galaxy la Android 10 (2020)

 Ceaiul alb

Această varietate de ceai este foarte puțin procesată. „Aceștia sunt de obicei muguri de top aleși manual, ceea ce îl face un produs destul de scump”, spune François-Xavier Delmas. Delicat, necesită apoi o infuzie lungă, pentru că „are greu să-și dezvolte aromele de mare intensitate”, adaugă specialistul. Pentru aceasta, jurnalistul culinar Gilles Brochard, recomandă o infuzie „de 5 până la 7 minute în apă la 70/75 de grade”.

Ceaiul negru

Ceaiul negru (cum ar fi ceaiul Assam sau Ceylon) trebuie infuzat în apă la 95 de grade timp de 4 până la 5 minute. Exceptia? Ceai negru Darjeeling, care se infuzează timp de 3 minute în apă la 80 de grade.

Citește și  Casa lui Reese Witherspoon este de vânzare

Pentru ceaiul Oolong (cum ar fi Tie Gian Yin sau Dong Ding din Taiwan), între verde și negru, „ll lăsăm să se infuzeze în apă la 95 de grade timp de 5 până la 7 minute”, recomandă Gilles Brochard.

Ceai cu gheata

Pe măsură ce vara se apropie, dorința de a-ți potoli setea poate fi satisfăcută cu o versiune cu gheață. Aici, indiferent de varietatea ceaiului, prepararea este aceeași, și este foarte simplă: „se pun frunzele în apă la temperatura camerei timp de 30 de minute. Apoi scoateți frunzele de ceai și puneți preparatul la frigider înainte de a-l consuma oricând doriți.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

Cele mai proaste alimente și băuturi pentru dinți

Îngrijirea dinților tăi trece printr-o bună igienă orală dar și prin conținutul farfurii.
Read more
SănătateUltimele articole

Top beneficii ale consumul de fistic pentru sănătate

Fisticul este extrem de interesant atât pentru starea ta de sănătate, cât și pentru a te…
Read more
MondenUltimele articole

În umbra sinistră a cazului R. Kelly, căsătoria sa ilegală cu cântăreața de atunci în vârstă de 15 ani Aaliyah

Interpretul melodiei I Believe I Can Fly, condamnat pe 29 iunie la 30 de ani de închisoare pentru…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.