SănătateUltimele articole

Ten obosit, imperfecțiuni… Acțiuni cheie pentru detoxifierea pielii după sărbători

Ten tern, cosuri, mină obosită… Excesele sarbatorilor de sfarsit de an au repercusiuni asupra tenului nostru. Specialistul în îngrijirea feței, Sophie Carbonari, ne oferă sfaturile ei pentru a ne recupera după daune și a reveni pe drumul cel bun în 2022.

După sărbători, corpul nostru suferă de acumularea meselor copioase și a nopților prea scurte care ne-au înseninat sfârșitul de an. Excesul de zahăr, grăsimi și alcool se reflectă în mod deosebit pe fața noastră, care arată gri și lasă să apară mici imperfecțiuni. Ca urmare a abaterilor noastre, toxinele acumulate în organism se reflectă pe piele.

„La ficat este locul în care totul se reduce, deoarece aici are loc detoxifierea. Pe măsură ce ficatul suportă o încărcătură enormă de toxine pentru a fi eliminate, acesta va delega acest rol pielii ”, explică facialistul francez Sophie Carbonari (care are printre alți clienți foarte VIP pe Naomi Campbell și Caroline de Maigret). „Zahărul trece prin transpirație, care afectează pH-ul pielii și de foarte multe ori creează cosuri. Există și un efect asupra tenului care tinde să devină gri sau chiar ușor îngălbenit. Acesta este un semn că ficatul este obosit.”

În loc să ne grăbim după măști de argilă crezând că ne vor rezolva toate problemele pielii, expertul ne sfătuiește să le tratăm atât din interior, cât și din exterior: „Este un echilibru între unul și celălalt. Trebuie să stabilești o rutină de înfrumusețare două în unu în săptămânile sau chiar zilele următoare datei de 1 ianuarie”, avertizează ea.

Citește și  Dimineața în pijama, Julia Roberts se bucură de carantina de la Sydney

Faceți o cură de detoxifiere a ficatului

După cum a explicat specialistul, primul (și cel mai important) pas este ameliorarea ficatului pentru a-l ajuta să elimine toxinele. „Cura cu ridiche neagră funcționează foarte bine, chiar dacă nu este neapărat foarte plăcută la gust”, recomandă Sophie Carbonari. „Această rădăcină facilitează drenajul și acționează asupra funcției hepatice. Luarea unei cure de cărbune activ ajută, de asemenea, la accelerarea procesului de detoxifiere al organismului și, prin urmare, luminează ficatul.”

Concentrați-vă pe un singur ser cu ingredient

Al doilea pas, folosește tratamente faciale topice pe lângă tratamentul de detoxifiere. „Pielea trebuie susținută pentru a preveni eventualele daune după vacanță. În primul rând, prin reechilibrarea pH-ului său care, atunci când este prea bazic, dezvoltă bacterii”, explică Sophie Carbonari. Specialistul sfătuiește să folosești un ser cu acid salicilic, aplicându-l „doar pe zonele în care îți iese un coș. Apoi, luați în considerare adăugarea protecției SPF deasupra, deoarece aceasta provoacă o anumită fotosensibilitate și ar putea crea probleme de pigmentare.”

Pentru cei cu pielea sensibilă, expertul sfătuiește să amestecați doar două picături de ser de acid salicilic cu un alt ser de acid hialuronic, „pentru a evita sensibilizarea în continuare și crearea senzațiilor de roșeață”.

Citește și  Care sunt efectele Lunii asupra oamenilor?

Un alt ingredient vedetă pentru a scăpa de pete și pentru a curăța pielea este niacinamida (o formă de vitamina B3 cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii). „Poate fi folosit pe toate tipurile de piele, cu excepția celor extrem de reactive. Ne va permite sa prevenim orice proliferare bacteriana, deci aparitia cosurilor. Îmbunătățește textura pielii și previne albirea tenului. Și este, de asemenea, eficient în prevenirea deshidratării legate de exces”, spune Sophie Carbonari. În cele din urmă, pentru a reda strălucirea tenului obosit, expertul sugerează folosirea unui „ser pe bază de vitamina C, care este întotdeauna o idee bună, chiar dacă nu aveți erupții”.

Răsfățați-vă cu un automasaj facial

Masajul facial, specialitatea Sophiei Carbonari, este o altă modalitate grozavă de a drena limfa și de a-și detoxifia pielea. Înainte de a începe, „alegerea produsului pe care urmează să-l utilizați este foarte importantă”, avertizează ea. „Aplică mai întâi un ser care va preveni toate problemele de piele de tip acneic, tenul tern”, favorizându-le pe cele cu ingrediente active pe care expertul le-a sfătuit anterior. „Adăugați apoi un tratament cu acid hialuronic sau alt ingredient foarte hidratant. Va trebui să inundați pielea cu hidratare ”, susține ea. Doar arată că, contrar credinței populare, nu este util să folosiți în exces măștile purificatoare pentru a vă „curăța” pielea după o perioadă de exces: acestea vor crea un efect opus celui căutat, prin uscarea pielii.

Citește și  Greșelile pe care le facem cu toții când gustăm mozzarella

După ce ți-ai aplicat crema de față, este timpul să masezi. „Va trebui să stimulăm microcirculația și microglandele”, anunță Sophie Carbonari. „Începeți prin a exercita mișcări mici de presiune cu degetele asupra ganglionilor limfatici la unghiul gâtului și al maxilarului. Apoi procedați la fel și pe sinusurile de pe partea laterală a nasului și deasupra ochilor, acordând o atenție deosebită punctelor de presiune. Deplasați-vă din interiorul spre exteriorul feței, mișcând partea laterală a mâinii și plasând degetul arătător în poziție verticală pe piele. Glisați în unghiul nasului pentru a drena bine toxinele.” Faceți același lucru pe frunte, de data aceasta rotind mâinile pe orizontală.

Pentru începători, expertul recomandă să repete fiecare mișcare de trei ori pentru a începe. „Așa obții o rutină care durează aproximativ două, trei minute”, spune ea. Iar dacă sarcina pare prea complicată, este mai bine să-ți încredințezi fața unei facialiste care va ști să-și folosească degetele de zână pentru a ne ajuta să recâștigăm o strălucire sănătoasă după vacanța de sfârșit de an.

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

De ce putem vedea Luna la lumina zilei?

Este posibil să ceri să îți aducă cineva Luna de pe cer ziua? Trebuie doar să te uiți la ea…
Read more
DeliciiUltimele articole

Romania Sotheby’s International Realty anunță vânzarea unui ansamblu de case tradiționale langă Viscri, la prețul de 495.000 €

Romania Sotheby’s International Realty anunță o nouă oportunitate excepțională pentru…
Read more
DeliciiUltimele articole

APEX SPEED FEST: Festivalul de motorsport care aduce adrenalină și pasiune în inima Bucureștiului!

Pe 2-3 septembrie, Piața Constituției va deveni scena unui festival de motorsport de excepție.
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.