SănătateUltimele articole

Trei tipuri de mers pe jos pentru a menține un corp sănătos

O alternativă perfectă la alergare, mersul pe jos vine într-o varietate de concepte: nu există nimic mai bun pentru a vă reîncărca bateriile în oraș.

Nu sunteți un fan de jogging, dar doriți să practicați o activitate de anduranță în aer liber? Optează pentru mers pe jos. Mai puțin brutal decât alergatul, are multe beneficii pentru corp și creier. Un nou studiu american difuzat în martie 2021 de site-ul New York Times, a arătat, de asemenea, că mersul rapid îmbunătățește sănătatea creierului și memoria la vârstnici. Încă un argument pentru a adopta acest sport care vine în mai multe moduri, după gusturile și dorințele tale.

Cel mai ușor: marșul nordic

Inspirat de schi fond, nordic walking-ul vine din Finlanda, a apărut în anii 1970 și se practică cu bețe. Avantaje: ușurați pasul pentru a vă permite să mergeți mai repede și mai mult. Această tehnică simplă care lucrează întregul corp (brațe, umeri, pectorali, gât, fesieri, picioare) este dobândită încă de la prima ieșire. Tot ce trebuie să faci este să propulsezi corpul înainte folosind bețele pentru a sincroniza mișcările și a menține stabilitatea reală. Toți mușchii lucrează de două ori mai mult decât la mersul normal, iar această disciplină poate fi practicată la orice vârstă.

Citește și  Resuscitat în Statele Unite, piquette este în plină recuperare

Cel mai profund: marșul afgan

Inventat de nomazi pentru a parcurge distanțe lungi, într-un ritm bun, fără a slăbi. Ideea: sincronizează-ți respirația și pașii pentru a merge cu atenție. Tehnica 3.1/3.1 constă în inhalarea pe nas pentru primii trei pași, menținerea aerului în plămâni pentru a patra etapă, apoi expirarea mereu pe nas pentru următorii trei pași înainte de a rămâne în apnee, plămânii goi, până la al patrulea pas. Unii îl consideră yoga mersului, deoarece necesită un minim de concentrare. Nu intrați în panică, practica este mai ușoară decât pare. Simți imediat o mai bună oxigenare a corpului, o circulație a sângelui stimulată, o minte calmă fiind nevoit să te concentrezi la numărarea pașilor. În 20 până la 30 de minute, culegem deja beneficiile.

Citește și  Frigărui de vită și brânză, naan cu brânză, orez cantonez ... Aceste specialități care nu sunt în țara lor

Cel mai rapid: marșul sportiv

Denumită și activă, tehnica este într-adevăr foarte simplă, întrucât tot ce trebuie să faci este să accelerezi ritmul pentru a ajunge la 7 până la 8 km/h, față de 4 până la 5 km/h pentru o plimbare clasică. Pentru a merge mai repede, nu alergăm, ci începem prin a ne lungi pasul. Rezultat: ne solicităm capacitățile cardiace și simțim coapsele și fesierii lucrând. Pentru mai multa eficienta, bratele sunt implicate in acelasi ritm ca si picioarele. Acest lucru ajută la creșterea pasului și, în plus, lucrează dorsalii și pectoralii. Pe de altă parte, dacă vrei să mergi la distanță, trebuie să stai drept. În caz contrar, respirația se oprește și punctul de risc este probabil să apară rapid.

Citește și  Serena Williams, Naomi Osaka și Maria Sharapova vor juca un turneu virtual

Related posts
SănătateUltimele articole

Patru plante pentru a evita pofta de dulce

Uneori, pofta de zahăr este irezistibilă și ne dorim să nu putem ceda. Anumite plante sunt…
Read more
SănătateUltimele articole

Psyllium, acest aliat care pune capăt disconfortului și durerilor de stomac

Bogată în fibre, această plantă din zonele deșertice ajută intestinele leneșe și, ca bonus…
Read more
SănătateUltimele articole

Cinci exerciții de respirație recomandate pentru a reduce anxietatea

Dificultăți de respirație, inimă palpitantă… Aceste reacții pot fi cele de dragoste…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.