SănătateUltimele articole

Un exces de mâncare sănătoasă ar putea să fie periculos?

Știm foarte bine că orice exces nu este deloc bun pentru sănătate. Dar, este important să amintim și că mâncarea sănătoasă nu face excepție de la regulă. Dacă o consumi într-o cantitate mai mare și într-o manieră cronică, te vei expune unor efecte nefaste grave asupra corpului.

Iată deci care sunt alimentele sănătoase, dar care consumate în exces pot să aibă un impact negativ asupra corpului.

Soia. Soia este foarte populară în rândul veganilor. Este o sursă excelentă de proteine de origine vegetală și izoflavoinoizii săi pot ajuta să se combată unele maladii legate de înaintarea în vârstă.

Dar, plantele de soia pot înmagazina mari cantități de cadmium, un metal greu care poate duce la fragilizarea oaselor și la leziuni renale dacă este consumat în exces.

Citește și  Pacanele vs jocuri de noroc

Legumele crucifere. Toată lumea știe că legumele crucifere sunt foarte bune pentru sănătate. Sunt bogate în fibre, în vitamine și minerale, în antioxidanți și glucosinolați, enzimele care protejază ADN-ul. Dar, acestea conțin și goitrogeni, adică substanțe care pot perturba producția de hormoni tiroidieni, deci pot provoca probleme cu tiroida. Ai grijă deci la consumul de varză de Bruxelles, de varză creață sau varză simplă. Dar, dacă le vei fierbe nu vor mai fi atât de nocive.

Ceaiul. Ceaiul este reconfortant și delicios și are o mulțime de beneficii asupra sănătății. Foarte multe varietăți conțin antioxidanți, de exemplu ceaiul verde, care este bogat în EGCG, un puternic antioxidant.

Citește și  Ce inseamna o alimentatie echilibrata in ziua de azi?

Dar ceaiul conține și fluorură, care este absorbită din sol de planta de ceai Camellia sinensis. Deși este bun pentru dinți în cantități mici, în cantități mici, acesta poate cauza probleme de sănătate, cum ar fi probleme neurologice, articulare sau de fertilitate.

Migdalele. Chiar dacă au un conținut destul de mare de calorii, migdalele conțin fibre, proteine, vitamine din grupa E și B12, dar si minerale, precum magneziul, fosforul sau cuprul.

Dar, conțin și acid fitic, care este cunoscut drept un anti-nutrient, care poate bloca absorbția de minerale, precum zincul, fierul sau calciul.

Citește și  „Marea dragoste” a Sandrei Bullock, Bryan Randall, a murit la vârsta de 57 de ani

Spanacul. Spanacul este cel mai bogat în vitamine, minerale, carotenoizi sau antioxidanți. Nu este deci de mirare că se recomandă consumul său.

Spanacul conține însă și oxalat, un compus chimic legat de minerale, care creează cristale care pot duce la calculi renali.

Nucile de Brazilia. Sunt una din cele mai bune surse de seleniu din lume. Sunt nuci bogate în grăsimi sănătoase, vitamine, minerale și antioxidanți. Consumat însă în cantități mari, seleniul poate să fie toxic.

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Idei de rețete pentru a face pe toată lumea să iubească varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles este departe de a fi preferata tinerilor și a bătrânilor deopotrivă. Cu toate…
Read more
SănătateUltimele articole

Cum poti regla in mod natural nivelul de zahar din sange? Top 3 cele mai bune alimente pentru a echilibra zaharul din sange fara medicamente

Pentru persoanele cu prediabet, diabet sau alte afectiuni care afecteaza nivelul de zahar din sange…
Read more
SănătateUltimele articole

7 solutii eficiente pentru a stopa pofta de zahar

Este zaharul un aliment care creeaza dependenta? Pentru comunitatea stiintifica, aceasta este o…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.