Ultimele articoleUtile

Cum sa treci mai usor peste efectele schimbarii fusului orar

De cate ori nu ai suferit din cauza schimbarii de fus orar? Uneori ne este greu sa ne adaptam orei locale. In cele ce urmeaza iti oferim cateva idei menite sa te ajute sa treci mai usor peste efectele schimbarii fusului orar.

Granitele se deschid incetul cu incetul cam peste tot si putem sa incepem sa calatorim din nou cu avionul, sa redescoperim lumea. Si, odata cu calatoriile, reapare Jet-Lagul, decalajul orar care te determina sa dormi la amiaza si te tine treaz pana la ora 3 dimineata. Decalajul orar se produce atunci cand iti modifici ritmul circadian natural din cauza ca faci o calatorie spre un nou fus orar.

Citește și  Kim Jong-un, operat in secret?

Ce poti face pentru a diminua sau pentru a rezolva aceasta problema de decalaj orar? Iata cateva sfaturi.

In avion, dormi in functie de destinatie

Oricare ar fi destinatia spre care te indrepti, regleaza-ti siesta in functie de locul spre care te indrepti. Daca calatoresti spre est atunci decalajul va fi mai greu de depasit. Daca calatoresti noaptea si urmeaza sa ajungi dimineata la destinatie incearca sa dormi in avion.

Sa ajungi dimineata la destinatie este destul de greu deoarece va trebui sa rezisti o zi intreaga inainte de a merge la somn dupa un zbor lung.

Ajuns la destinatie, dormi in functie de ora locala

Specialistii ne recomanda sa dormim cat mai bine inainte de a porni la drum pentru a nu ramane datori cu somnul si pentru a ajunge la destinatie cat mai odihniti cu putinta pentru a ne adapta cat mai usor fusului orar. Daca calatoresti la New York spre exemplu incearca sa rezisti inainte de a merge la somn. Organizeaza o activitate care sa te tina treaz.

Citește și  Cum depozitezi corect alimentele

Bea apa

Unele cercetari arata ca schimbarile de presiune din timpul zborului, la inaltime contribuie la declansarea simptoelor de decalaj orar. Daca te hidratezi in mod corect vei evita aceste senzatii neplacute.

Urmeaza soarele

Expunerea la lumina iti ajuta creierul sa isi regleze ritmul circadian. Daca nu reusesti sub nicio forma sa te trezesti la ora locala, atunci trage draperiile si lasa lumina soarelui sa te trezeasca. Daca pe la ora 3 ti se face somn si abia mai rezisti, iesi putin afara si lasa soarele sa iti explice ca de fapt nu este inca ora 22.

Citește și  Michael B. Jordan este cel mai sexy barbat din lume si nu numai

Melatonina

Corpul nostru produce melatonina in mod natural pentru a declansa somnolenta. Drept urmare, poti lua un supliment pe baza de melatonina seara chiar daca eficienta sa inca nu a fost dovedita din punct de vedere stiintific.

Foloseste o aplicatie

Numeroase sunt aplicatiile care te ajuta sa te pliezi pe ora locala si sa diminuezi efectele negative ale decalajului orar: Timeshifter, Chronoshift sau Jet Lag Shift.

Related posts
SănătateUltimele articole

Patru plante pentru a evita pofta de dulce

Uneori, pofta de zahăr este irezistibilă și ne dorim să nu putem ceda. Anumite plante sunt…
Read more
SănătateUltimele articole

Psyllium, acest aliat care pune capăt disconfortului și durerilor de stomac

Bogată în fibre, această plantă din zonele deșertice ajută intestinele leneșe și, ca bonus…
Read more
SănătateUltimele articole

Cinci exerciții de respirație recomandate pentru a reduce anxietatea

Dificultăți de respirație, inimă palpitantă… Aceste reacții pot fi cele de dragoste…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.