DeliciiUltimele articole

Sicilia – cele mai frumoase sătucuri ale insulei, de vizitat neapărat?

Sicilia este o destinație ce posedă un farmec unic. De descoperit neapărat la un sejur viitor. Care sunt însă cele mai frumoase sătucuri ale insulei de vizitat neapărat?

Cefalù

Cefalù este situat pe coasta de nord a Siciliei. Este un mic sat fermecător, cunoscut pentru centrul său istoric medieval și pentru catedrala sa normandă. Catedrala din Cefalù se mai numește și Catedrala Transfigurării și este considerată o capodoperă a arhitecturii normande din secolul al XII-lea. A fost construită în 1131 de către regele Roger al II-lea al Siciliei, pentru a sărbători victoria sa asupra arabilor.

Centrul istoric al orașului Cefalù este un labirint de străzi pietruite, mărginite de case de piatră și magazine mici. Vizitatorii se pot plimba printre fațadele colorate înainte de a se opri la una dintre numeroasele cafenele și restaurante din oraș pentru a gusta specialități siciliene. Pentru cei cărora le place să se relaxeze, plaja mare de nisip din Cefalù este locul perfect pentru a se destinde.

Citește și  Yaupon, băutura în tendințe care te va face să uiți de cafea

Erice

Acest sat medieval, cocoțat pe un deal în vestul Siciliei, oferă o priveliște uluitoare asupra coastei și a insulelor învecinate. Erice este înconjurat de ziduri normande și se poate ajunge la el cu telecabina sau pe un drum sinuos prin munți. Este popular printre turiști pentru atmosfera sa autentică și arhitectura medievală.

Printre cele mai populare atracții turistice din Erice se numără catedrala arabo-normandă Santa Maria Assunta, construită în secolul al XIII-lea, Castelul Venus din secolul al XII-lea și frumoasa Grădină Balio.

Citește și  Tanorexia sau obsesia bronzului, o problemă de sănătate

Taormina

Satul Taormina, așezat pe un deal cu vedere la mare, oferă o priveliște de neegalat asupra muntelui Etna, cel mai înalt vulcan activ din Europa. Taormina este cunoscută și pentru teatrul său antic, datând din secolul al III-lea î.Hr. și care este unul dintre cele mai faimoase monumente din Sicilia.

Alte monumente istorice notabile includ Porta Messina, vechea poartă de intrare în oraș, catedrala orașului, construită în secolul al XIII-lea, și Palatul Corvaja, care găzduiește acum un muzeu dedicat artei și tradițiilor siciliene. Centrul istoric al Taorminei este popular pentru străzile sale înguste și pietruite, piețele pitorești și numeroasele magazine și restaurante care oferă specialități locale.

Citește și  David Beckham in scandal cu vecinii

Scopello

Scopello este un mic sat de coastă în partea de vest a Siciliei. Este cunoscut pentru că se află în zona rezervației naturale Zingaro, un parc natural protejat cu peisaje de coastă spectaculoase și o floră abundentă. Aici, turiștii pot explora numeroasele golfuri, plaje și faleze din rezervație, precum și traseele de drumeție prin munți.

După ce ai descoperit frumusețea naturală a orașului Scopello, este recomandabil să descoperi monumentele sale istorice. Satul găzduiește Tonnara di Scopello, un complex antic de pescuit de ton care datează din secolul al XVII-lea, și Castello di Baida, un castel medieval situat în apropiere.

Naro

Naro este un sat mic din partea de sud a Siciliei.

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Unde este situată cea mai îngustă stradă din lume?

Cea mai îngustă stradă din lume, aproape la fel de lată ca o foaie de hârtie A4, se află în…
Read more
DeliciiUltimele articole

Destinații magice demne de un basm Disney

Știai că decorurile din filmele tale Disney preferate sunt inspirate din veritabile destinații?
Read more
SănătateUltimele articole

Trei trucuri pentru energie și bună dispoziție în sezonul rece

Pentru a combate oboseala specifică iernii și pentru a-ți stimula energia, descoperă trei…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.