DeliciiUltimele articole

Sicilia – cele mai frumoase sătucuri ale insulei, de vizitat neapărat?

Sicilia este o destinație ce posedă un farmec unic. De descoperit neapărat la un sejur viitor. Care sunt însă cele mai frumoase sătucuri ale insulei de vizitat neapărat?

Cefalù

Cefalù este situat pe coasta de nord a Siciliei. Este un mic sat fermecător, cunoscut pentru centrul său istoric medieval și pentru catedrala sa normandă. Catedrala din Cefalù se mai numește și Catedrala Transfigurării și este considerată o capodoperă a arhitecturii normande din secolul al XII-lea. A fost construită în 1131 de către regele Roger al II-lea al Siciliei, pentru a sărbători victoria sa asupra arabilor.

Centrul istoric al orașului Cefalù este un labirint de străzi pietruite, mărginite de case de piatră și magazine mici. Vizitatorii se pot plimba printre fațadele colorate înainte de a se opri la una dintre numeroasele cafenele și restaurante din oraș pentru a gusta specialități siciliene. Pentru cei cărora le place să se relaxeze, plaja mare de nisip din Cefalù este locul perfect pentru a se destinde.

Citește și  Kate Winslet si moartea fostului sau partener de viata

Erice

Acest sat medieval, cocoțat pe un deal în vestul Siciliei, oferă o priveliște uluitoare asupra coastei și a insulelor învecinate. Erice este înconjurat de ziduri normande și se poate ajunge la el cu telecabina sau pe un drum sinuos prin munți. Este popular printre turiști pentru atmosfera sa autentică și arhitectura medievală.

Printre cele mai populare atracții turistice din Erice se numără catedrala arabo-normandă Santa Maria Assunta, construită în secolul al XIII-lea, Castelul Venus din secolul al XII-lea și frumoasa Grădină Balio.

Citește și  Om de știință care luptă cu virușii are un magnet blocat în nas

Taormina

Satul Taormina, așezat pe un deal cu vedere la mare, oferă o priveliște de neegalat asupra muntelui Etna, cel mai înalt vulcan activ din Europa. Taormina este cunoscută și pentru teatrul său antic, datând din secolul al III-lea î.Hr. și care este unul dintre cele mai faimoase monumente din Sicilia.

Alte monumente istorice notabile includ Porta Messina, vechea poartă de intrare în oraș, catedrala orașului, construită în secolul al XIII-lea, și Palatul Corvaja, care găzduiește acum un muzeu dedicat artei și tradițiilor siciliene. Centrul istoric al Taorminei este popular pentru străzile sale înguste și pietruite, piețele pitorești și numeroasele magazine și restaurante care oferă specialități locale.

Citește și  Semnele care arata ca nu ai baut suficienta apa

Scopello

Scopello este un mic sat de coastă în partea de vest a Siciliei. Este cunoscut pentru că se află în zona rezervației naturale Zingaro, un parc natural protejat cu peisaje de coastă spectaculoase și o floră abundentă. Aici, turiștii pot explora numeroasele golfuri, plaje și faleze din rezervație, precum și traseele de drumeție prin munți.

După ce ai descoperit frumusețea naturală a orașului Scopello, este recomandabil să descoperi monumentele sale istorice. Satul găzduiește Tonnara di Scopello, un complex antic de pescuit de ton care datează din secolul al XVII-lea, și Castello di Baida, un castel medieval situat în apropiere.

Naro

Naro este un sat mic din partea de sud a Siciliei.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

3 moduri incredibil de simple de a mânca mai puțin zahăr

A mânca mai puțin zahăr nu înseamnă să încerci să schimbi o felie de tort aniversar cu o…
Read more
MondenUltimele articole

Actorul Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani

Actorul canadian Donald Sutherland, star de filme printre care The Hunger Games și Don’t Look…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un vin alb românesc produs de Crama La Salina a fost revelația internațională la Concours Mondial de Bruxelles!

Realizare excepțională pe piața mondială a vinurilor pentru Crama La Salina din județul Cluj…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.